Nieuws

11 jan
2019
thema naar school

Dag allemaal!

Onze eerste week in ons klasje zit erop! Wat zitten er  11 flinke kindjes in onze klas! Welkom allemaal!
Jules was dinsdag ook al van de partij. Hij woont in ons klasje! Onze kindjes waren heel enthousiast om hem te leren kennen. Ze gaven hem een handje en sommigen zelfs een kusje!
We ontdekten wat er allemaal in ons klasje te beleven valt (en dat is veeeeeel, heeeeel veeeeel, waardoor we die eerste dag echt van hier naar daar en terug liepen!)

Op maandag  turnden  we voor de eerste keer met juf Ellen! Wat heeft die leuk speelgoed in haar turnzaal! We speelden ook een spelletje met de bal en zongen er een liedje bij.

Dinsdag ontdekten we wat er allemaal in het boekentasje van Jules zat en we deden nadien een ‘Wat is er weg?’ spelletje met al  die spulletjes. Sommige kindjes vertelden Jules dat ze ook een boekentas hebben waar al die dingen inzitten.
We sorteerden alle voorwerpen uit de boekentas op kleur en wat konden onze kindjes dat al goed!

Op woensdag mochten we al komen werken : we schilderden onze boekentas van papier. Sommige kindjes moesten nog een beetje wennen aan de verf maar de meesten vonden het geweldig! We speelden ook eens in ons tussenklasje want onze kleutertjes wilden wel eens van de glijbaan glijden, dat was superleuk!

Donderdag leerden onze kindjes werken met lijm door voorwerpen in hun zelfgemaakte boekentas te kleven. We gingen ook kijken naar de TIK-TAK voorstelling van juf Alexandra. Dat vonden onze peutertjes fantastisch!

Op vrijdagmorgen gingen we met alle kleuters kijken naar het maandelijkse ‘Cas en Lisa – moment’ in de refter/turnzaal.  Twee kleuterjuffen van onze school spelen dan een toneeltje rond sociale situaties, die aansluiten bij de leefwereld van onze kleuters. We leerden ook de plasticine van de klas kennen.
Vrijdagnamiddag kwamen de kindjes van K1 ook eens bij ons in de klas spelen.

Ondertussen worden we stilaan vertrouwd met de klasritueeltjes: in een treintje aan de deur staan, het ochtendritueel in de zithoek, opruimen,… en heel veel toiletbezoekjes!

Ziezo, dat was onze eerste week! Kan je geloven dat we ’s avonds moe zijn?

 

Liefs,

 

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘Ik moet dringend…’. (Een thema rond zindelijkheid.)

Meebrengen: Wie thuis poppenpotjes of een verzorgingskussen heeft en dat een weekje kan missen, mag dit meegeven. Dan kunnen onze kleuters de poppen verzorgen en ze op het potje laten gaan.

Nog andere materialen rond zindelijkheid? Breng ze gerust mee! (pampers die te klein zijn bijvoorbeeld,...)
Alles wel NAAMTEKENEN a.u.b.