Nieuws

23 feb
2018
ballen en ballonnen

Dag allemaal!

We hebben weer een fijne week achter de rug!
Op maandag verwelkomden we 3 nieuwe meisjes in onze klas: Louise, Maithé en Paulien. Wat een flinke kindjes! Het lijkt wel alsof ze al langer dan een week in ons klasje zitten!

We versierden onze ballon van papier door te knikkerverven. Onze kleuters waren meteen gefascineerd door de kleine balletjes die door de verf rolden, dat was leuk! In de namiddag mochten we in het tussenklasje spelen. Daar stond een ballenbad en er was ook een ballonnendeken. De juf blies een heleboel gekke ballonnen op. Soms ging er wel eens eentje stuk, maar onze kleuters begrepen dat dat wel eens kan gebeuren met ballonnen.

Dinsdag maakten we onze Jules wakker. Hij had een ballonvriendje meegebracht en vertelde dat ze veel met elkaar speelden. Onze kindjes wilden ook wel zo’n ballonmannetje om mee naar huis te nemen. Jules legde uit hoe je met een ballon, een trechter en wat zand makkelijk zo’n vriendje kon maken. Onze kleuters gingen meteen aan de slag, en trots dat ze waren op het resultaat!
We speelden ook nog veel met onze meegebrachte ballen en oefenden er ons nieuw liedje mee.

Woensdag vertelde Jules dat je ook kan schilderen/stempelen met ballonnen. Dat vonden onze kindjes wel een gek idee. Iedereen wilde meteen een schortje aandoen om het eens te proberen!
Zo schilderden we de achtergrond (de wolken) van ons werkje van deze week.
We keken ook naar de TIK-TAK voorstelling. Daar leerden we al heel wat kleuren benoemen en we leerden ook het verschil tussen blij, bang, boos en verdrietig. Tijdens de voorstelling hadden de juffen ook een gekke verrassing in het ballenbad zitten. Eén voor één kwam er een ballon met helium in, tevoorschijn. Dat vonden onze kleuters fantastisch! Gelukkig hing er een lang koord aan de ballonnen. Onze ukjes liepen er de verdere week heel de dag mee door de klas! 

Donderdag knutselden we verder aan ons werkje van de week. We wapperden ook met de parachute en de ballen in de turnzaal.

Vrijdag speelden we een kleurenspel met de ballonnen van Jules. Juf Jasmien toonde ook een truc met een ballon zodat de haren van de kindjes omhoog kwamen te staan. Dat was gek! In de namiddag moest de juf gaan vergaderen en zorgde juf Ellen goed voor onze kindjes.Tot volgende week!

Liefs,
Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘zakken en tassen’. Maandag of dinsdag mogen onze kindjes allemaal een zak of tas meebrengen. NAAMTEKENEN a.u.b.!

09 feb
2018
gekke Tito

Dag allemaal!

Maandag begonnen we onze dag met een toneelvoorstelling! Juf Jasmien speelde clown ‘Tito’ en juf Alexandra de circusdirecteur en de mevrouw van de neuzenwinkel.

Clown Tito is de ster van circus Rondo. Maar tijdens één van zijn circusacts speelde hij zijn neus kwijt! Dus moest hij op zoek naar een nieuwe. De mevrouw van de winkel verkocht er in allerlei vormen en maten, maar een mooi rond en rood exemplaar vond Tito niet…  Omdat de circusdirecteur geloofde dat Tito zonder zijn neus ook heel mooi zou kunnen optreden, ging het clowntje met een bang hartje de zaal vol mensen in. Hij trad op en na een tijdje was zijn neus plots terug, joepie!

Na de voorstelling gingen we meteen aan de slag met verf… en met onze eigen neus! We gaven onze Tito een mooie clownsneus door ‘neuzeneuze’ te doen. Nadien mochten we ook naar onze neus gaan kijken in de spiegel, dat was grappig!

De juf vertelde dat we deze week over carnaval leerden. Carnaval is een echt feest want je mag jezelf dan verkleden! De juf had een grote verkleedkoffer bij zich zodat de peuters de hele week volop hebben genoten van eindeloze verkleedpartijen! Zo oefenden ze vooral ook hun durf en hun fijne motoriek (zelf aankleden, want de juf kwam bijna niet helpen)!
Bij carnaval hoort ook confetti. We speelden deze week dus ook veel in de confettibak, dat was leuk!

Op dinsdag droeg Jules een feesthoedje. We oefenden de begrippen ‘op’, ‘onder’ en ‘naast’ met het hoedje. Nadien kleefden we onze zelf versierde strik, hoedje en neus op de juiste plaats op onze foto.
We versierden ons werkje van clowntje Tito ook nog met de dopstiften.

Op woensdag kwamen er 3 nieuwe kindjes meespelen in ons klasje. Na de krokusvakantie stappen zij ook in. Dan zijn we ondertussen al met 13 vriendjes!

Onze kleuters leerden deze week allerlei instrumenten kennen. Ze genoten ervan om te musiceren en te proberen. De juffen hebben nadien genoten van de stilte na de storm. J

En vandaag…was het eindelijk zover…CARNAVAL!
Onze kindjes waren supermooi verkleed! En trots dat ze waren! We stapten zelf in onze stoet door de gang en door de andere kleuterklasjes en smulden heerlijke wafels die allerlei oma’s en opa’s en mama’s en papa’s en moekes en… gebakken hadden! Mmm! En nu… VAKANTIE! Veel plezier allemaal!

 

Liefs,
juf Jasmien

 
PS.1: Op de website van juf Alexandra (http://juf-alexandra.weebly.com), kan je ook nog foto's terugvinden van onze kindjes! 

PS.2: Ons volgende thema is ‘ballen en ballonnen’.
Je kind mag dan een bal (gewone bal, strandbal, kleine balletjes, ballonnen,…) meebrengen op DINSDAG 20/2.

01 feb
2018
gaatjes en buizen

Dag allemaal!

Toen we maandag binnen wilden stappen in ons klasje, zagen we dat er iets gek aan de hand was… Er hing een groot doek met allemaal gaatjes in aan onze deur en onderaan zat er een heel groot gat waar we door konden kruipen! Dat was leuk! We gingen om de beurt naar binnen en na ons toiletbezoek maakten we ons Juleske weer wakker.

Jules had een grote buis meegebracht! Hij keek door de buis en alle kindjes mochten dat ook eens doen.
Nadien gingen we aan het werk met de buizen want Jules vertelde dat je er ook mee kon stempelen! We experimenteerden met allerlei kleuren verf op gekleurd papier. Dat was tof om te doen!

Dinsdag bracht Jules een vriendje mee naar ons klasje, “Piep” het muisje heette hij. Piep had heel veel honger, maar wat eten muizen? Kaas natuurlijk!
Dat had Piep dan ook meegebracht en ook druifjes en tomaatjes. Met tandenstokers prikten we gaatjes in al dat lekkers en zo maakten we heerlijkje hapjes voor iedereen!

Woensdag gingen we aan de slag met gele verf want onze kleuters wisten al dat kaas een gele kleur heeft. We experimenteerden met allerlei gekke verfborstels, dat was grappig!
Die dag kwamen ook de kleuters van juf Bea en juf Caroline bij ons spelen.
Nadien keken we nog naar de TIK-TAK- voorstelling en verrasten we juf Jill met een mooi kunstwerk voor de ‘dag van de directeur’. Wat was ze blij!

Deze morgen kwam er een nieuw kindje bij in ons klasje. Welkom, Maurice! Hij speelde al meteen mee met iedereen en gaat al heel graag turnen.
We maakten vandaag ook al een werkje. We kleefden muisjes in de gaten van de kaas. Onze kindjes kunnen ondertussen al goed werken met de lijm! 

We speelden deze week ook nog veel in ons tussenklasje met de buizen, de ballenbadballen die we in het juiste gat staken, met de glijbaan en de zachte ringen met de gaten in, zo verzonnen we zelf spelletjes!


Morgen moeten we niet naar ons klasje komen, dan gaan alle juffen en meesters op teambuilding! tot volgende week!

 

Liefs,

Juf Jasmien


 

PS.1: Ons volgende thema is: ‘gekke Tito’ (carnaval).


Op vrijdag 9/2 mogen onze kleuters verkleed naar de school komen. Wij wandelen niet mee met de stoet van de lagere school maar wij maken doorheen de dag zelf een kleine stoet op de kleuterspeelplaats, samen met de kindjes van K1.
Die dag krijgen onze ukjes ook een wafel. Het zou dus kunnen dat er dan wat minder fruit gegeten zal worden.
Gelieve GEEN carnavalspakjes aan te doen die uit 1 deel bestaan. Dit is niet gemakkelijk voor het toiletmoment.

PS.2: De plastieken mapjes mag u altijd terug meegeven. Dan kan ik er binnenkort eventueel weer een nieuwe brief in meegeven. Alvast bedankt!


Vrijblijvend meebrengen:

Boekjes, materialen i.v.m. dit thema.

27 jan
2018
Jules is ziek

Hallo allemaal!

Op maandagmorgen voelde Jules zich niet zo lekker... Hij hoestte de hele tijd en niesde er op los!
Hij had ook overal rode stippen: op zijn gezicht, z’n buik, op zijn beentjes,…o-ve-ral! De juf was wel wat ongerust en belde dokter Sarah op. Gelukkig kon ze meteen komen!

De dokter kleedde Jules uit en onderzocht hem. Ze luisterde met de stethoscoop, keek in zijn oortjes en mond en nam ook zijn koorts. Jules had de windpokken!
Dokter Sarah wilde hem meteen een pilletje geven maar dat zag Jules niet zitten, hij hield zijn mondje stijf toe! Gelukkig konden de juf en de kindjes hem samen overhalen om het pilletje wel door te slikken want daar word je beter van!  Daarna legden we Jules in zijn bedje en ging hij flink slapen om weer beter te worden.

We speelden deze week veel samen met de kleuters van juf Alexandra en de kleuters van juf Marie-Anne, want die twee juffen waren deze week ook allebei ziek!
We maakten ook kennis met het verjaardagsritueel en smulden van een lekker stuk cake want juf Jasmien was jarig geweest!

De peuters werkten deze week ook hard: ze verzorgden alle popjes in ons eigen ziekenhuis, maakten pilletjes van plasticine,bestempelden een doeblad van Jules zodat hij rode stipjes had,… alles stond in het teken van Jules’ windpokken!

En vrijdag… was hij genezen! De rode stipjes waren allemaal weg!

 

Fijn weekend allemaal!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

Ons volgende thema is: ‘buizen en gaatjes’.

Herinnering: vrijdag 2 februari is het pedagogische studiedag en dus geen school voor onze kindjes.

19 jan
2018
knuffels

Dag allemaal!

Op maandagmorgen bracht Jules zijn knuffel mee en ook onze kindjes hadden er eentje bij zich. Hoe leuk!
We zongen en dansten samen met onze knuffels en we sorteerden ze van klein naar groot.

Jules bracht ook een laken mee waar juf Jasmien steeds één knuffeltje mee kon wegtoveren! 
Snel kwamen ze weer tevoorschijn, waarna alle knuffels op het laken mochten dansen en springen! Daarna waren ze zo moe, dat ze wilden rusten…

De volgende dag vertelde Jules dat de knuffels niet zo goed hadden geslapen. Ze wilden ook een bedje, zoals Jules. Gelukkig hadden onze kindjes een schoendoos bij, die ze meteen gingen omtoveren tot knuffelbed. We plakten allerlei figuurtjes op de doos om ze zo mooi mogelijk te maken. Op vrijdag versierden we nog een lakentje om onze vriendjes warm toe te dekken.

Woensdag was het kijkmoment voor Maurice en Aron, die binnenkort ook komen meespelen in ons klasje!
We keken nog naar de tik-tak voorstelling, samen met de kindjes van juf Alexandra en aan het einde van de dag konden we onze knuffels weer in hun bedje leggen en slaapwel zeggen.

 

Die knuffels waren trouwens kapoenen, want toen de kindjes donderdag in de klas kwamen , hadden ze zich …verstopt!
Na een stevige zoekactie vonden we ze snel allemaal terug.
Jules was die dag niet zo flink geweest. Hij had met zijn schaartje in de foto’s van de knuffels geknipt! Toen moest juf Jasmien wel een beetje boos worden en “Mannekemannekeman” zeggen. Gelukkig konden onze kleuters de foto van hun knuffel weer terug in elkaar puzzelen en was er niets meer aan de hand!
De kindjes van de tweede en derde kleuterklas kwamen ook meespelen in onze klas op donderdag en vrijdag want hun juffen waren ziek.

Vrijdag speelden juf Alexandra en juf Jasmien nog poppenkast en toen was de week alweer om!

 

Tot volgende week, lieve kindjes!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week is ons thema: ‘Jules is ziek’. Je kleuter mag dan spulletjes van thuis meebrengen rond dit thema. Bijvoorbeeld een dokterstasje, windels, lege verpakkingen van medicijnen, boekjes rond het thema…. Ook deze spulletjes graag naamtekenen a.u.b.

12 jan
2018
naar school

Dag allemaal!

De eerste week in ons klasje zit erop! Wat zitten er 9 flinke kindjes in onze klas! Welkom allemaal!

Jules was er dinsdag ook al bij. Hij woont in ons klasje! Onze kindjes waren heel enthousiast om hem te leren kennen. Ze gaven hem een handje en sommigen zelfs een kusje!
We ontdekten wat er allemaal in ons klasje te doen valt (en dat is veeeeeel, heeeeel veeeeel, waardoor we die eerste dag echt van hier naar daar en terug liepen…)

Op dinsdag gingen we voor de eerste keer turnen met juf Elise! Wat heeft die leuk speelgoed in haar turnzaal!

We kleurden ook al ons eigen symbooltje en speelden voor de eerste keer in de zandbak van de klas.
We ontdekten wat er allemaal in het boekentasje van Jules zat en we deden nadien een ‘Wat is er weg?’ spelletje met de spulletjes van Jules. Sommige kindjes vertelden al honderduit tegen Jules over hun eigen boekentas  waar al die dingen ook inzitten.

We sorteerden ook al voorwerpen uit de boekentas op kleur en wat konden onze kindjes dat al goed!

Op woensdag mochten we al komen werken, want we maakten onze eigen frambozenroze placemat door te experimenteren met verf! Nadien maakten de juffen er een afdruk van. Het leek wel of ze toverden! Onze vriendjes vonden het geweldig!

Op donderdag beschilderden onze peuters hun eigen papieren boekentas en op vrijdag leerden ze werken met lijm door de juiste voorwerpen erin te kleven. Juf Alexandra en juf Jasmien speelden ook nog poppenkast met de poppen ‘Jules’ en ‘Lex’. Lex had een boekentas bij, maar er zaten allemaal verkeerde voorwerpen in! Jules en de kindjes legden uit hoe het wel moest.

Ondertussen kennen we ook de klasritueeltjes al: in een treintje aan de deur staan, het ochtendritueel in de zithoek, opruimen,… en heel veel toiletbezoekjes!

Ziezo, dat was onze eerste week! Kan je geloven dat we ’s avonds moe zijn?

 

Liefs,

 

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘knuffels’.

Meebrengen: Je kindje mag op maandag een knuffel meebrengen die een hele week in de klas mag blijven.
Op maandag of dinsdag mag je een schoendoos meebrengen waar de knuffel in past.
Alles goed NAAMTEKENEN a.u.b.

 

PS.2: Alvast bedankt aan de ouders  dat jullie alles al zo goed genaamtekend hebben, dit is een grote hulp voor juf Sarah en mij.