Nieuws

28 jun
2019
vakantie!

Dag allemaal!

Onze allerlaatste schoolweek is weer voorbij gevlogen! Spijtig dat we afscheid moeten nemen... maar... ook de vakantie lacht ons tegemoet !

We genoten samen nog van de laatste momenten door veel kringspelletjes te spelen, liedjes te herhalen en veel te knuffelen!

We maakten ook zelf ijsjes door appelsiensap in de vormpjes te gieten en ze daarna een nachtje in de diepvriezer te steken. Nadien smulden we van de lekkere bevroren waterijsjes!
We maakten ijsjes van plasticine, we speelden ermee in de poppenkamer en we maakten zelfs een ijsje met verf en scheerschuim!

We vierden deze week ook drie jarigen. Proficiat aan Ties, hij werd al 3 jaar! Lander en Thomas vierden we ook al in ons klasje. Zij worden 3 jaar in de grote vakantie! Bedankt voor al het lekkers!

Ik wens alle kindjes heel veel speelplezier toe in de grote vakantie. Hopelijk kunnen jullie genieten van goed weer en van samen uitstapjes maken!

Heel veel succes volgend jaar. Ik ben er zeker van dat jullie het goed gaan doen in de eerste kleuterklas, dan zijn jullie echt al wel groot!
In september zien we elkaar  vast nog regelmatig op de speelplaats.

Ik kijk er al naar uit om jullie verder te zien groeien!

Bij dit laatste weeknieuws maak ik van de gelegenheid gebruik om alle ouders te bedanken voor het vertrouwen en de goede samenwerking.
Ik was heel aangenaam verrast door de fantastische cadeautjes!  Ik ben er heel blij mee! Superhard bedankt!


Heel veel liefs en kusjes,

Juf Jasmien

PS.: Louis of Maurice (ik weet het niet juist meer), is zijn grijze vestje met rits en kap kwijt. Zou het kunnen dat dit gewisseld is met een ander grijs vestje? Wie het thuis heeft liggen mag de ouders contacteren (Zie klaslijst).

25 jun
2019
vandaag geen fruit en koek

Beste ouders,

Onze kinderen hebben vandaag geen fruit en koekje gegeten o.w.v. 2 traktaties. 

We genoten vandaag van lekker veel wafels en een frisse fruitsaté! 

Dit ter info.

 

Groetjes,
juf Jasmien

20 jun
2019
kriebelbeestjes en bloemen

Dag allemaal!

Maandag vierden we de verjaardag van Anna in ons klasje! Ze bracht wafels mee die we lekker opsmulden in het bos! Daarna mochten we op ontdekkingstocht gaan in het bos. Dat was superleuk en lekker koel, zo in de schaduw van de bomen.
Na een tijdje stapten we terug naar onze school en speelden we in de grote zandbak. We konden ook spelen met het water in de blauwe schelpen, joepie!


Dinsdag vierden we de verjaardag van June. We hebben hard gefeest en zij trakteerde ons op heerlijke watermeloen! Dankjewel!
Deze week werden we ook een beetje tovenaars. We schilderden de helft van een vlinder, plooiden het blad dicht, deden HOKUS… POKUS… PATS! En plots verscheen een prachtige vlinder!
We trokken ook naar ons binnentuintje waar we gingen zaaien! Dankjewel aan Jerom die zaadjes voor ons meebracht!

Op woensdag mochten we schilderen met vliegenmeppers. Dat vonden onze kleuters geweldig en ook wel een beetje gek!

Op donderdag was het weer feest want Lukas  werd 3 jaar! Hoera! We maakten ook weer een werkje. Onze kleuters kleefden de juiste helften van de kriebelbeestjes aan elkaar.
We plantten ook nog bloemen in de zandbak, we zochten ‘wormpjes’ in het zand en sorteerden ze per kleur, we deden een telspel rond lieveheersbeestjes en nog veel meer!

Vrijdag vierden we de verjaardag van Seppe! Bedankt voor de lekkere cake!
We gingen ook al eens kijken in de klasjes van juf Christel en juf Greet. Onze kleuters ontdekten dat daar ook heel veel leuk speelgoed is!  
We puzzelden, kleurden, gingen turnen,…

De week vloog weeral voorbij!

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Ons laatste thema zal gaan over ‘vakantie en ijsjes’.

Themamaterialen zijn altijd welkom!

Wie thuis nog vormpjes heeft om waterijsjes te maken, mag deze ook (genaamtekend) meegeven a.u.b.

12 jun
2019
Water

Dag allemaal,

 

We begonnen deze week meteen met feest vieren want Flint was jarig geweest! Bedankt voor de heerlijke wafels!
Toen we klaar waren met smullen, versierden we onze haaienvin met grijze zandverf. Zaterdag zullen we ze op onze rug dragen op het schoolfeest!

Woensdag kwam meneer de fotograaf langs in ons klasje… We moesten goed kijken of het lichtje van zijn fototoestel brandde en we toverden natuurlijk ook onze mooiste glimlach op onze gezichtjes! Iedereen heeft het flink gedaan!
We vierden ook nog de verjaardag van juf Sarah! Zij bracht aardbeien en melk mee en maakte zo een heerlijk drankje voor onze kleutertjes!
Nadien krasten we met speciale pennetjes op onze vis, zo kwamen er mooie kleuren tevoorschijn!
Onze vissen zullen zaterdag ook te zien zijn op het schoolfeest.

Donderdag was Jerom jarig! Bedankt voor de lekkere cakejes!

Jules toonde ons flessen met toverwater! Als je de fles omdraaide zag je allemaal glitters en andere dingen in het gekleurde water. Dat was mooi!
Jules vertelde dat hij ook toverwater had meegebracht om mee te schilderen…
Onze kleuters gingen aan de slag met pipetjes en het toverwater. Wat een mooi resultaat!

Vrijdag vierden we de verjaardag van Joren! Dankjewel voor de druiven en kaasjes!

We stempelden allerlei zeedieren in de zee die we gisteren maakten. We haalden onze dansbenen boven want het was generale repetitie voor het schoolfeest! Onze kleuters hebben al flink geoefend en kijken er naar uit om voor jullie te mogen optreden!

Tot zaterdag!

Liefs,
juf Jasmien

PS.: Ons voorlaatste thema zal gaan over ‘bloemen/kriebelbeestjes/de tuin’.
Materialen in het thema zijn altijd welkom!


Maandag gaan alle kleuters van de 1e, 2e en 3e kleuterklas naar het Netepark. Onze instappers gaan niet mee. Wij gaan die dag wel een kijkje nemen in het bos aan onze school. Speelkledij is aangeraden!

07 jun
2019
Mmm, lekker fruit!

Dag allemaal,

Maandagmorgen waren onze vriendjes superenthousiast om hun meegebracht fruit te laten zien. We legden  het één voor één in een grote bak en leerden de naam van elk stuk fruit. Natuurlijk mochten we ook al meteen eens proeven van enkele vruchten , joepie!
Nadien gingen we aan de slag met stiften, waskrijtjes en kleurpotloden om de banaan op ons blad geel te maken.
We mochten ook nog turnen en maakten appeltjes van plasticine voor in de appelboom.

Dinsdag proefden we van enkele aardbeien. Aardbeien zijn rood met gele zaadjes. Dus maakten we een mengsel van rode en witte verf, daar voegden we lijm en bloem bij en zo kregen we een leuk papje om onze aardbei mee te beschilderen. Nadien strooide de juf er nog gele glitters over, dat waren de zaadjes.

Op woensdag was Mona jarig! We aten van de bananenmannetjes en die waren superlekker! Bedankt!
We verwelkomden ook een nieuw kindje in onze klas. Welkom, Louis!
Na de speeltijd kwam Karen van ’t Kakelnest langs in onze klas. Ze vertelde een verhaal over de rups die een vlinder werd en samen met een leeuw op zoek ging  naar het mooiste plekje van de wereld. Na het spannende verhaal gingen we op stap naar de caravan van Karen. Daar genoten we van een mooi stukje theater dat onze kleuters met al hun zintuigen mochten beleven. Het was super!

Donderdag schilderden we met kurken onze druiventros. We keken ook nog naar de TIK-TAK voorstelling.

Vrijdag bracht Jules mevrouwtje Peer mee naar ons klasje. We zagen dat peren meestal een groene kleur hebben. Nadien kleefden we groene stukjes papier, die we woensdag al geknipt hadden, op de peer van ons werkblad. Zo kregen we een mooie groene peer!
We smulden ook nog van de smoothie die we maakten met het fruitoverschot.

Bedankt om een extra stuk fruit mee te geven deze week. Iedereen heeft van elk soort fruit geproefd. De juf was supertrots! 

Tot volgende week dinsdag!

Liefs,
juf Jasmien

 

PS.: Volgende week werken we rond het thema ‘water’ (n.a.v. het schoolfeest op zaterdag 15/6).

-  Op het schoolfeest zullen we haaien zijn! Gelieve je kleuter die dag voor het optreden grijze kledij aan te doen. We knutselen volgende week zelf nog een rugvin.
Verdere info i.v.m. het schoolfeest volgt nog in een mail.

-  Reminder: woensdag 12/6 = klasfoto


-  In onze klas ligt er nog een knuffelkikkertje met een kroontje op en nog een blauw doosje van KOSH (zonder naam). Laat het me weten als je één van deze dingen mist.

29 mei
2019
kikkers (week 2)

Kwaak… Kwaak! Maandag was het kikkertjesdag!
Pelle bracht zwemvliezen mee. Jules vertelde dat de tenen van de kikkers ook een beetje lijken op zwemvliezen. Zo kunnen ze goed zwemmen. De kindjes die wilden, mochten met de zwemvliezen rondstappen en springen door de verf! Dat was gek! Zo leken we net echte kikkers met onze groene outfit erbij!
We vierden de verjaardag van Phebe. Hip hip hoera! Bedankt voor de lekkere cake!

Dinsdag kwam Katrien Meerts een les “zinvol tekenen” geven in onze klas rond het thema kikkers/gras/kriebelbeestjes. De kleuters gingen aan de slag met kleurpotloden, krijtjes, wattenschijfjes, papieren zakdoekjes,… en beleefden een echt waardevol uurtje waarin hun fantasie en gevoelswereld volop gestimuleerd werden. Onze peuters ervaarden deze les als een ontspannend moment. Ik zag enkele kinderen helemaal tot rust komen. Anderen konden hun emoties ook beter verwoorden tijdens het tekenmoment. Dit doen we zeker nog eens!

Woensdag gingen we sporten! We konden van allerlei activiteiten genieten in de turnzaal en op de speelplaats. Zo speelden we spelletjes met de grote parachute, de ballen en allerlei bewegingsmateriaal. We fietsten, gingen krijten en deden een grote bewegingsomloop in de turnzaal. We speelden met water en nog veel meer!

Van al dat sporten zullen onze kindjes nu wel moe zijn. Geniet van het verlengd weekend en tot maandag!

 

Liefs,
juf Jasmien

PS.: Volgende week leren we over het thema ‘fruit’.

MEEBRENGEN: 1 stuk fruit (niet geschild) waar we doorheen de week van kunnen proeven.
Alvast bedankt!

24 mei
2019
Kwaak, kwaak... kikkers!

Dag allemaal!

Maandag vulden we ons vijvertje met onze meegebrachte kikkers. Jules had een zelfgemaakt exemplaar bij zich. Hij legde onze kindjes uit hoe je zo’n kikker in elkaar knutselt. Nadien gingen we zelf aan het werk met een kartonnen bordje en groene verf.

Dinsdag vierden we de verjaardag van Sanjana. Zij werd al 3 jaar en bracht cakejes mee en boeken om in te lezen voor onze klas! Bedankt daarvoor!
Met knikkers en blauwe verf knutselden we nog een vijvertje voor onze zelfgemaakte kikkers.

Woensdag bracht Jules een gekke kikkermuts mee. We sprongen op en neer zoals echte kikkers doen. Nadien maakten we een werkje door in elke hand een kleurpotlood vast te houden en omhoog en omlaag te bewegen vanuit onze schouders. (We stimuleren onze peuters om beide handen te gebruiken zodat ze ontdekken met welke hand ze het beste kunnen tekenen.)


Donderdag experimenteerden we met de schaartjes. We knipten in groene stroken zodat er gras groeide rond ons vijvertje. Bij wie het knippen nog niet zo goed lukte, mocht scheuren.
We keken ook nog naar de wekelijkse TIK-TAK.
Jules vertelde dat zijn kikkervriendjes verstopt zaten in ons binnentuintje. We moesten ze gaan zoeken! Dat was leuk! Nadien genoten we nog van het mooie weer en speelden verder in ons binnentuintje.

Vrijdag tekenden we ons maandelijks kindje en speelden nog veel met de kikkerknuffels, visten kikkertjes op en vingen vliegjes met de kikkerbekjes.

Het was een fijne week!

Liefs,
juf Jasmien

 

PS.: Volgende week is het een korte week en werken we nog 3 dagen verder rond het thema ‘kikkers’.

Maandag mag je kleuter in het groen gekleed naar school komen. Dan houden we kikkerdag!
Wie thuis nog zwemvliezen heeft, mag deze ook genaamtekend meegeven.


Woensdag 
is het sportdag. We doen allerlei sportieve activiteiten op onze speelplaats. Gemakkelijke kledij is handig!

17 mei
2019
thema brandweer

Dag allemaal!

Op maandagmorgen vierden we de verjaardag van Haley. Zij werd 3 jaar en bracht lekkere wafelmannetjes voor ons mee, mmm, bedankt!
Jules toonde zijn vriend, brandweerman Tom aan ons. Onze kindjes waren meteen enthousiast en lieten hun meegebrachte spulletjes aan hem zien.
We maakten een brandweerhoek in onze klas met de meegebrachte helmen en verkleedkleding, we speelden zelfs in een brandweerwagen en blusten vuur met onze eigen brandblusapparaten.
Nadien gingen we aan het werk met de rode en gele verf. Zo merkten onze peuters op dat rood en geel samen oranje wordt, net als vuur! De juf kleefde er nog een brandweermannetje op, zodat die het vuur kon blussen.

Op dinsdag vertelde Tom dat echte brandweermannen goed moeten sporten zodat ze fit en sterk zijn. Onze kleuters wilden ook wel eens sporten zoals echte brandweermannen! We gingen buiten oefenen op ons zelfgemaakte parcours!

Woensdag vond Jules een gekke prent… Maar hij wist niet wat er op stond… Brandweerman Tom leerde ons dat het een pictogram van een brandblusapparaat was. Hij nam ons mee op speurtocht doorheen de school om nog meer tekens en pictogrammen te zoeken. Zo ontdekten we ook een aantal echte brandblussers en lange brandweerslangen. De drukknoppen voor het alarm vonden onze kleuters ook heel interessant. Gelukkig hangen deze hoog genoeg :)

Donderdag deden we een ‘logische volgorde’ oefening. De juf vertelde het verhaaltje dat bij de prenten hoorde. Nadien kwamen onze peuters individueel de prenten in de juiste volgorde leggen. De juf niette ze aan elkaar en zo konden we nog in het ‘boekje’ kijken.
Na de middag kregen we bezoek van een echte brandweerman! De bompa van Flint kwam langs in zijn brandweertenue! Onze kindjes mochten zelfs zijn helm eens opzetten, wat weegt die veel!

Op vrijdag maakten we brandweerslangen met de plasticine en gingen we turnen. We speelden nog met de kindjes van juf Alexandra en toen was het weeral tijd om naar huis te gaan.


Fijn weekend en tot maandag!

Liefs,
juf Jasmien

PS.: Volgende week leren we over ‘kikkers’.
Gelieve één (of meerdere) deksel(s) van een schoendoos mee te geven a.u.b.
Knuffels van kikkers of andere spulletjes i.v.m. dit thema zijn ook altijd welkom!
10 mei
2019
Mamalief!

Dag allemaal!


Op maandag lieten we trots de foto van onze mama zien aan elkaar. Sommige kindjes konden ook al zelf iets vertellen over hun mama.
Daarna gingen we meteen aan de slag om ons moederdagcadeautje te maken. Daarvoor werkten we met ‘puffy paint’. Dat was gek om aan te voelen! Nadien maakten we er een mooi “tuintje” van door er allerlei dingetjes op te kleven.

Op dinsdag werkten we aan het inpakpapier voor ons cadeautje. We stempelden hartjes omdat we onze mama’s allemaal graag zien!
We oefenden ook al het versje dat bij ons moederdaggeschenkje hoort.

Woensdag rolden we parels met de plasticine. Zo gaven we de mama op de prent een mooie ketting.
We speelden ook nog veel in de mama-hoek, sorteerden winkelwaren en legden ze in het juiste mandje.

Donderdag oefenden we onze kleefkunsten nog eens. We plakten bloemetjes op zodat de mama op ons papier weer een mooie ketting had!
We keken naar de Tik-Tak voorstelling en we speelden nog in de tussenklas en de klas van juf Alexandra.

Op vrijdag vierden we de verjaardag van Brent. We zongen lang zal hij leven en daarna smulden we van de lekkere koekjes die hij meebracht. Bedankt!
We waren ook nog creatief met kleurpotloden en stiften. We speelden in de zandbak en puzzelden nog een beetje.

In de namiddag aten we nog verder van de koekjes van Brent. Onze kindjes hebben vandaag dus geen koekjes van hun eigen doosje gegeten.

Een fijne Moederdag aan alle mama’s !

Liefs,
juf Jasmien

PS.: Volgende week zal ons thema gaan over ‘de brandweer’. Wie hierover nog materiaal thuis heeft liggen, mag dit altijd genaamtekend meegeven.

03 mei
2019
indianen

Hallo iedereen!

 

Maandag maakten we kennis met indiaantje Indi. Zij had deze nacht heel flink geslapen en had daarom van haar papa een veer gekregen.
Onze kindjes vertelden dat ze ook flink geslapen hadden. Indi had voor iedereen een veertje bij en dat mochten we nadien in de grote verenpot steken.
Indi vertelde dat ze in een tipi woont. Onze kleuters gingen meteen aan de slag met kleurpotloden om hun eigen indianentent te versieren.
Terwijl we ons liedje van de week zongen, dansten we om beurten met een indianentooi op ons hoofd, dat was leuk! Zo moesten we ook weer oefenen om op onze beurt te wachten.

Dinsdag kreeg Indi weer een mooie veer van haar papa. Dit keer omdat ze flink had opgeruimd. Vlak voor de speeltijd lieten onze kleuters zien dat ze ook echte opruimkampioenen kunnen zijn!  Zo verdienden ze weer een pluim!
We versierden een foto van onszelf door er steentjes op te kleven en te kleuren met waskrijtjes. Zo leken we net echte indiaantjes!

Donderdag verdiende Indi opnieuw een pluim. We telden al haar pluimen, wauw, het waren er al drie! Het indianenmeisje had ook haar paard meegebracht. Om beurten mochten we eens een ritje maken terwijl we ons liedje zongen. We tekenden ook weer ons kindje. Dit doen we elke maand in ons eigen boekje. We keken naar de TIK-TAK voorstelling en mochten ook nog eens samen spelen met de kindjes van juf Alexandra.

Vrijdag waren sommige kindjes verkleed als een echte indiaan! We dansten de indianendans en nadien schilderde de juf nog echte indianenstrepen op de gezichtjes van de kindjes die dat wilden.
We puzzelden nog en gingen ook nog turnen.


Tot volgende week!

 

Liefs,
juf Jasmien

PS.: Volgende week werken we rond het thema ‘mamalief!’.
Onze kindjes mogen maandag een foto van mama of een voorwerp dat met mama te maken heeft meebrengen.

Zo iedereen ook de brief van het oudercontact terug willen meegeven a.u.b.? Alvast bedankt!

26 apr
2019
stippen en strepen

Dag allemaal!

Op de eerste schooldag na de paasvakantie maakten we meteen kennis met 3 nieuwe kindjes in onze klas. Welkom, Billie-Martha, Elise en Fran! Onze nieuwe meisjes spelen al flink mee!
De themaprenten vertelden ons over het nieuwe weekthema : stippen en strepen! Zo ontdekten we dat sommige kindjes iets aanhadden met stippen of strepen, dat was leuk! We gaven de zebra strepen en het lieveheersbeestje stippen met de pennetjes van de tekenborden, we sorteerden allerlei dieren in het vak van de stippen of de strepen, we maakten bolletjes (stippen) en worstjes (strepen) met de plasticine en we leerden ook een liedje over stippen!

Woensdag had Jules zijn vriendje ‘Zebra’ meegebracht. De zebra was een beetje verdrietig… Zijn strepen waren verdwenen… Hij had al overal in de klas gezocht maar hij vond ze nergens… Misschien konden de kindjes hem helpen zoeken? “Jaaaa!” riepen onze peutertjes, ze waren meteen enthousiast! We trokken richting de kleuterspeelplaats en ontdekten allerlei pijlen die ons de weg wezen! Op elke stopplaats moesten onze kindjes goed kijken of ze de strepen van de zebra zagen. Na een hele reeks stippen en verkeerde strepen gevonden te hebben, was onze zebra ten einde raad… Hij moest zelfs een beetje wenen. Gelukkig vonden we nog een laatste pijl die ons de weg wees naar de ballenvanger op de speelplaats. En ja hoor, de strepen van de zebra zaten erin verstopt! Joepie! Het vriendje van Jules was dolgelukkig en onze kleuters waren natuurlijk heel trots dat ze de zebra geholpen hadden! Zo haalden we meteen ook een frisse neus op “buitenspeeldag”. We schilderden mooie ‘stippen- en strepenkunstwerken’. Die worden binnenkort (weekend van 18 en 19 mei) tentoongesteld in ‘le paige’, samen met nog andere kunstwerken van kinderen uit Herentalse scholen.

Op donderdag  toonde Jules ons een blad met lege stippen op die onze kindjes maar al te graag wilden versieren. Ze maakten er dan ook een mooi werkje van!
Wie wilde mocht ook nog lijnen tekenen zonder de getekende stippen te raken. Dat was niet zo makkelijk maar wel leuk om te proberen!

Vrijdag deden we nog een telspel met stippen, we speelden een spel rond de kleuren met de stippen en strepen op de vloer van onze klas, we gingen nog turnen en speelden nog met het zand in onze klaszandbak.

Het was weer een fijne week!

Tot volgende week!

Liefs,
juf Jasmien

PS. 1: Volgende week werken we rond het thema ‘indianen’.
Spulletjes i.v.m. dit thema zijn altijd welkom! Wel alles goed naamtekenen a.u.b.

Wie WIL, mag vrijdag verkleed komen als een indiaan.

PS. 2: In de maand mei en juni verjaren er een groot deel kindjes van onze klas. Als je peuter graag trakteert, denk eraan dat er geen individuele cadeautjes mogen uitgedeeld worden. Graag een sobere traktatie zoals cake, cupcakes, fruit,… Als je kind zou trakteren op een woensdag is enkel fruit toegestaan! Woensdag = gruitjesdag.
Onze kindjes worden gevierd in onze klas op de dag dat ze jarig zijn (moest u toch een andere dag verkiezen, laat het mij dan op tijd weten). De kinderen die in het weekend/vakantie verjaren, krijgen nog een briefje mee om een andere dag af te spreken.

05 apr
2019
kippen en eitjes

Tokketokketok!

In ons klasje vonden we deze week een kip! Dottie is haar naam.

Ze kakelde heel luid en toverde op maandag het eerste ei in haar nestje! We telden elke dag hoeveel eitjes ze legde en tekenden zelfs het juiste aantal bij de dag van de week.

 

Wisten jullie dat je ook met veren kan schilderen? Zo gaven we ons schattig kuikentje een mooie kleur.
Juf Jasmien maakte ook nog zoutdeeg. Dit is nog iets soepeler dan plasticine. Zo oefenden we weer onze fijne motoriek door eitjes te rollen.

Dinsdag bracht Jules een boekje mee over Kaatje. We zagen dat Kaatje met Pasen eitjes mocht rapen. Die verzamelde ze allemaal in een paasmandje. Nadien gingen we zelf aan de slag om ons eigen paasmandje te maken! We scheurden stukjes froezelpapier en kleefden ze op ons mandje. (Bedankt oma van Seppe, voor de plastieken bakjes! )
Flint had  leuk nieuws te melden… Hij is grote broer geworden van Scout! Bedankt voor de lekkere wafels!
Nadien koos Flint zijn vriendje June om samen een mooi kunstwerk te maken voor zijn broertje. Dat deden ze goed met z’n tweetjes.

Woensdag kregen we bezoek van 2 cavia’s van onze school. Onze kindjes moesten heel stilletjes zijn zodat de diertjes niet bang zouden worden. Sommige kindjes durfden ze zelfs te aaien. Onze vriendjes waren helemaal onder de indruk van de cavia’s want ze waren zo “sjattig”!

Na het vele kijken en aaien brachten we de knaagdiertjes terug naar hun hok op de speelplaats van de lagere school. We maakten onze wandeltocht nog een stuk langer door heel de speelplaats van de lagere school af te stappen en zo richting de kleuterspeelplaats weer naar onze klas te gaan. Zo zamelden we centjes in voor VZW de dorpel. Bedankt aan alle sponsors!

 

Donderdag beschilderden we kuikentjes met vingerverf.
We keken ook nog naar de TIK-TAK voorstelling. Daar kijken onze kindjes elke week naar uit! 

 
Op de laatste dag voor de vakantie sorteerden we eitjes op kleur, zongen ons liedje, deden een raadspel, versierden eieren met plasticine,… We deden ook nog een dominospel met supergrote kaarten. Dat was leuk!

 

Nu kijken we vol verwachting uit naar de paashaas, hopelijk strooit hij ook voor ons wat in het rond!

Geniet allemaal van de vakantie en tot binnen twee weken!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Na de vakantie zullen we werken rond het thema ‘stippen en strepen’.

29 mrt
2019
koetje boe op de boerderij

Dag allemaal!

Wat hebben we weer veel beleefd deze week!
Maandagmorgen had juf Alexandra bezoek van een boerderijdier! We wachtten geduldig in de tussenklas tot de bezoeker naar buiten zou komen…  En ja hoor, eindelijk was ze daar… Bella de koe!
Onze kindjes konden al heel wat vertellen over koeien. Ze weten nu zelfs alles over een uier!

Onze peuters toonden vol trots hun meegebrachte attributen i.v.m. de boerderij en wilden natuurlijk meteen gaan spelen!
We benoemden de boerderijdieren en deden hun geluiden na. Nadien schilderden we zelf een wei voor onze dieren met verf en een schoteldoekje! We speelden met de knuffeldieren in het stro en mochten met de kruiwagens rondrijden, dat was leuk!

Dinsdag ging juf Jasmien op bijscholing. Gelukkig heeft juf Mieke goed voor onze kindjes gezorgd!

Op woensdag kwamen  4 nieuwe instappertjes een kijkje nemen in onze klas. Na de paasvakantie stappen er 3 nieuwe meisjes in en in juni maakt nog 1 jongen onze groep compleet!

June maakte samen met haar vriendje Lukas een mooi kunstwerk voor haar pasgeboren broertje, dat konden ze samen al goed!

Donderdag had de juf een gekke koe bij zich…eentje zonder vlekken! De kindjes scheurden/knipten stukjes zwart papier dat het een lieve lust was en gaven de koe haar vlekken weer terug, wat was die blij!
Na de nieuwe TIK-TAKvoorstelling was de dag weeral om!

Vrijdag puzzelden we om nog stickers te verdienen op onze puzzeltrein, we gingen nog turnen en deden een raadspel met de dieren van de boerderij.

 

Tot volgende week!

Liefs,

Juf Jasmien

PS.: Volgende week werken we rond het thema ‘kippen en eitjes’.
Materiaal i.v.m. het thema is altijd welkom.

25 mrt
2019
Oproep
Dag allemaal,

Thomas is zijn donkerblauwe sjaal kwijt. Heeft iemand hem per ongeluk mee naar huis genomen? 

Wie thuis nog plastieken zakjes over heeft (mag ook van groenten en fruit), mag dit meegeven om te gebruiken voor de vuile broeken in te doen.

Groetjes,
Juf Jasmien
20 mrt
2019
Papalief!

Dag allemaal!

 

We begonnen deze week met het vertellen over onze papa’s. Onze kleuters toonden de foto van hun papa of een voorwerp dat te maken had met hun papa aan elkaar. Zo leerden we luisteren naar elkaar en wachten op onze beurt om te vertellen. Al onze peutertjes waren zo enthousiast, dat het soms nog moeilijk was, maar we oefenen erop! 
We staken de verrassing voor onze papa ook al in onze zelfgemaakte zak om nadien mee naar huis te nemen. Hopelijk waren de papa’s blij met hun cadeautje!

Op dinsdag kwamen onze kindjes als echte papa’s naar school, dat was leuk!
we experimenteerden ook met wattenstaafjes en zwarte verf. Zo maakten we een baard voor de papa op ons papier.
We luisterden naar het verhaal van de wiebelbillenboogie. Onze kleuters vonden het super! Nadien dansten we natuurlijk ook op het wiebelbillenboogielied samen met de kleuters van K1!

Donderdag had June leuk nieuws voor ons. Ze vertelde dat haar broertje geboren was. Sep heet hij! Ze had zelfs wafeltjes meegebracht om het te vieren! Onze kindjes hebben er heel hard van gesmuld, bedankt!
We keken ook naar de TIK-TAK voorstelling en genoten van het zonnetje en de rust in de grote zandbak buiten.

Vrijdag begonnen we de dag met een toneeltje van Cas en Lisa. Die vertelden dat we flink op de bolletjes in de rij moeten gaan staan als de bel gaat.
Daarna mochten we met echte scheerschuim alsof een baard scheren, dat was gek!
Na de middag genoten we van het zonnetje in ons binnentuintje.

 

Het was weer een fijne week!

 

Liefs,

juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘koetje boe’.

 

MEEBRENGEN:

- Wie thuis een speelgoedzittractor of speelgoedkruiwagen heeft, mag deze meebrengen naar het klasje.
- Knuffels van boerderijdieren kunnen we ook goed gebruiken, maar wel alles goed NAAMTEKENEN a.u.b.!

Dinsdag 26/3 gaan juf Alexandra en ik op nascholing. Wij zullen die dag niet aanwezig zijn op school. Juf Mieke Heylen zal dan voor onze kindjes zorgen.

15 mrt
2019
zakken en tassen

Dag allemaal!

 

Deze week verwelkomden we 5 nieuwe jongens in onze klas. Welkom Lander, Mats, Maurice, Pelle en Thomas! Nu zijn we al met 18 kindjes in onze klas!
We begonnen de week rustig door samen te spelen en  de afspraken te leren kennen. We gingen ook al meteen turnen. Wat een leuk speelgoed heeft juf Ellen in haar turnzaal!

Dinsdag  vonden we Jules niet zoals gewoonlijk in zijn bedje. We zochten hem overal en riepen zijn naam… Plots zagen we een grote koffer staan… Wat zou daarin zitten? Inderdaad… ons Juleske! Gekke Jules toch!
Onze kindjes hadden ook allerlei zakken meegebracht. Daar konden we verschillende dingen mee doen zoals ons hoofd en andere lichaamsdelen in verstoppen, winkelen in onze poppenhoek, tellen, leggen van klein naar groot,…
We werkten ook nog aan een verrassing… Daarvoor gebruikten we zandverf. Onze kleuters vonden het super om mee te schilderen, sommigen schilderden zelfs op hun handen en hun gezichtje!

Op woensdag maakten onze nieuwe kleuters voor het eerst kennis met ons ochtendritueel. Ze waren superblij toen ook zij hun eigen vlinder aan ons aanwezigheidsbord mochten hangen! 
We schilderden ook nog met zakjes aan onze handen, dat was gek!

Donderdag kleefden we ogen, een neus en een mond op de juiste plaats op onze zelf geschilderde zak. De juf niette er de handen en voeten die we hadden gekleurd nog aan en toen was ons ‘zakmannetje’ klaar! Deze houden we nog eventjes in de klas en gaan we volgende week gebruiken voor een nog groot geheim…
We keken naar de TIK-TAK voorstelling en nadien moesten onze kindjes hun oortjes open zetten om goed te kunnen luisteren. Jules had een grote zak meegebracht waar geluid uitkwam. We verkenden allerlei instrumenten en we deden een hoorspel.

Vrijdag toonde Jules ons allerlei kleine zakjes. Hij vertelde dat het geurzakjes waren.
De kleuters mochten allemaal eens ruiken en vertellen welk zakje lekker rook en welk niet.
We oefenden ook onze fijne motoriek door met een groot pincet pomponnetjes in het zakje van dezelfde kleur te doen. Wat kennen sommige kindjes de kleuren ook al goed!

Na deze toch wel drukke week, wens ik al onze kleutertjes een fijn en rustgevend weekend toe!
Tot maandag!

Liefs,

Juf Jasmien

PS.: Ons volgende thema: ‘Papalief!’ (vaderdag)

Meebrengen:
maandag: Een foto van papa of een voorwerp dat te maken heeft met hun papa
dinsdag: Je kleuter mag verkleed naar de klas komen als een papa!

Denk eraan, woensdag 20 maart is onze school gesloten o.w.v. staking van het onderwijspersoneel.

01 mrt
2019
gekke Tito

Dag allemaal!

Op maandagochtend kwamen we eerst met alle klasjes van de kleuterschool samen in de turnzaal. Daar speelden Juf Ellen (Lisa) en juf Christel (Cas)toneel voor ons. Ze vertelden over de 'week van het samenspelen en van de vriendjes'. Ze lazen ook uit een boekje voor. Kunnen wij ook vriendjes zijn? Ja, natuurlijk! In de namiddag gingen we naar buiten en deden we samen een spelletje met de bal!

Later die dag keken we opnieuw naar een toneelstukje.  Juf Jasmien speelde clown ‘Tito’ en juf Alexandra de circusdirecteur en de mevrouw van de neuzenwinkel.
Clown Tito is de ster van circus Rondo. Maar tijdens één van zijn circusacts speelt hij zijn neus kwijt! Daarom gaat hij op zoek naar een nieuwe neus. De mevrouw van de winkel heeft er in alle vormen en maten, maar een mooie ronde clownsneus is er niet bij… Toch gelooft de circusdirecteur dat Tito zonder zijn neus ook heel mooi zou kunnen optreden. Het clowntje gaat met een bang hartje de zaal vol mensen in, hij treedt op en na een tijdje is zijn neus plots terug, joepie!

Na de voorstelling gingen we meteen aan de slag met verf… en met onze eigen neus! We gaven onze Tito een mooie clownsneus door ‘neuze neuze’ te doen. Nadien mochten we ook naar onze neus gaan kijken in de spiegel, dat was grappig!

De juf vertelde over het thema van deze week : carnaval! En carnaval is natuurlijk een echt verkleedfeest! De hele week hebben de peuters dan ook genoten van het aan- en uitkleden met verkleedspullen uit de grote verkleedkoffer van de juf! Zo oefenden ze vooral ook hun durf en hun fijne motoriek (zelf aankleden, want de juf kwam bijna niet helpen)!
Bij carnaval hoort ook confetti. We speelden deze week dus ook veel in de confettibak, dat was leuk!

We schilderden een circustent met een speciale techniek : Met een aftrekkertje mochten we mopjes verf op de prent uitsmeren. Zo werd het een regenboogcircustent!

Op donderdag had Jules een feesthoedje bij. We oefenden de begrippen ‘op’, ‘onder’ en ‘naast’ met het hoedje. Nadien kleefden we onze zelfversierde strik, hoedje en neus op de juiste plaats op onze foto.

En vandaag…was het eindelijk zover…CARNAVAL!
Onze kindjes waren supermooi verkleed! En trots dat ze waren! We stapten in een stoet door de gang en door de andere kleuterklassen en smulden heerlijke wafels die allerlei oma’s en opa’s en mama’s en papa’s en moekes en…gebakken hadden! Mmm! En nu…VAKANTIE! Veel plezier allemaal!

 

Liefs,
juf Jasmien

 

PS.: Na de vakantie verwelkomen we 5 nieuwe kindjes en zullen we leren over het thema ‘zakken en tassen ’. Spulletjes rond dit thema mag je altijd meegeven.

22 feb
2019
Het klinkt als muziek in mijn oren!

Dag allemaal!

 

Jules had deze week zijn muziekinstrumenten meegebracht. Ook Sommige kindjes brachten er mee! Samen luisterden we naar de verschillende klanken en geluiden en we probeerden ook al de naam van het instrument te zeggen. Daarna vulden we een hele doos met de meegebrachte instrumenten om er een hele week van te kunnen genieten!
Jules bracht ook nog speciale penselen mee… Als we ermee aan het schilderen gingen, maakten de belletjes aan de penselen geluid! Dat was gek om zo te schilderen. Hiermee maakten we een mooie achtergrond voor ons puzzelwerkje van dinsdag.

We kregen deze week ook bezoek van echte muzikanten! De vava van Mona kwam langs met zijn gitaar en de mama en papa van June kwamen op bezoek met hun trombones (zie filmpje hier). Ze speelden speciaal voor ons liedjes die we kenden zodat we konden meezingen, dat was superleuk! Nogmaals bedankt dat onze kleuters dit konden beleven!

Donderdag maakten we een schuddoosje. We vulden zelf een potje met rijst en daarna experimenteerden we met lijm en kranten, zo ontstond er een potje van papier maché.

Op vrijdag gingen we dan aan de slag met verf om ons schuddoosje van mooie kleuren te voorzien.
Onze rammeldoosjes houden we nog even in de klas want die zijn ideaal om carnaval mee te vieren volgende week!

We speelden de eerste 3 dagen van de week veel met een deel kinderen van de 3e kleuterklas want hun juf was ziek, we keken naar de TIK-TAK voorstelling, we luisterden naar liedjes en muziek rond de gevoelens blij, bang en boos, we speelden een dobbelsteenspel en nog veel meer!


Tot volgende week allemaal!

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘gekke Tito’ (carnaval).

Wie thuis nog boekjes, verkleedkleding of andere carnavalsattributen heeft, mag deze genaamtekend meegeven om mee te spelen in de klas.

15 feb
2019
Ballen en ballonnen
15 feb
2019
thema ballen en ballonnen

Dag allemaal!

We hebben weer een fijne week achter de rug!
Dinsdag lieten onze kleuters vol trots hun meegebrachte spulletjes zien. We verzamelden ze allemaal in een grote doos zodat we er heel de week mee konden spelen.
Jules vertelde dat je ook kan schilderen/stempelen met ballonnen. Dat vonden onze kindjes wel een gek idee. Iedereen trok meteen een schortje aan om het te proberen!
Zo schilderden we de achtergrond (de wolken) van ons weekwerkje.

Woensdag hadden we bezoek van 5 nieuwe kindjes die al eens kwamen kijken in ons klasje. Na de krokusvakantie zullen we dan al met 18 ukjes zijn!
We versierden onze ballon van papier door te knikkerverven. Onze kleuters waren meteen gefascineerd door de kleine balletjes die (door) in de verf rolden, dat was leuk!

Op donderdag bracht Jules een grote doos mee… Er zat een ballon in die kon vliegen! Gelukkig hing er een lang koord aan.
Al onze kleuters mochten hem eens vasthouden en er nadien mee rondwandelen door de klas. En of hun talent voor “delen”op de proef werd gesteld… :)  en geoefend!
We kleurden ook nog ons Juleske  en vlak voor de middag gaven we onze ballonnen buiten de vrijheid zodat ze een verre reis konden maken!
Tijdens de TIK-TAK voorstelling leerden we al heel wat kleuren benoemen, evenals de gevoelens blij, bang, boos en verdrietig.
In de namiddag leefden we ons uit in de turnzaal met de grote parachute en een heleboel ballen en ballonnen, dat was fantastisch!

Vrijdag maakten we kennis met Jules’ ballonvriendje. Onze kindjes wilden ook wel zo’n ballonmannetje om mee naar huis te nemen. Jules legde uit hoe je met een ballon, een trechter en wat zand makkelijk zo’n vriendje kon maken. Onze kleuters gingen meteen aan de slag, en trots dat ze waren!


Tot volgende week!

Liefs,
Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema: ‘Het klinkt als muziek in mijn oren!’

Instrumenten, boekjes,...  in het thema mag je altijd meegeven. Wel alles naamtekenen a.u.b.

Zijn er ouders, oma’s / opa’s, tantes / nonkels, … die een instrument bespelen en dit graag volgende week aan onze peuters willen laten komen zien en horen? Laat het ons dan gerust weten!

Op vrijdag 1 maart vieren we carnaval in onze klas! Alle kleuters mogen die dag verkleed naar school komen. Mogen wij jullie al vragen om rekening te houden met onze toiletbezoekjes zodat die vlot en makkelijk verlopen?(Liefst geen verkleedpakjes uit 1 stuk, …)

07 feb
2019
Gaatjes en buizen

Dag allemaal!

Toen we maandag binnen wilden stappen in het klasje van juf Alexandra, was er iets gek aan de hand…  In de deuropening hing een groot doek met allemaal gaatjes in en onderaan zat er een heel groot gat waar we door konden kruipen! Dat was leuk! We kropen om beurten naar binnen en na ons toiletbezoek maakten we Jules wakker.
Die vertelde dat er hongerige muisjes in onze klas waren die ’s nachts geknabbeld hadden aan de lakentjes van de wasdraad. We gingen kijken of het waar was, en ja hoor,… Allemaal gaten in de lakens ! Onze kleuters gingen op zoek naar de muisjes want er zaten er een heleboel verstopt in de klas!  
Nadien gingen we aan het werk met de buizen want Jules vertelde dat je er mee kon stempelen! We experimenteerden met allerlei kleuren verf op een laken. Dat was tof om te doen!

Dinsdag  maakten we een kaas met gele verf want onze kleuters wisten al dat kaas een gele kleur heeft. We probeerden zo te schilderen, dat we de gaatjes van de kaas niet raakten.
Op woensdag kleefden we dan de muisjes in de gaten van de kaas.

Donderdag bracht Jules kaas mee voor de muisjes en voor de kindjes! We mochten allemaal eens proeven, speelden nog veel in de klas van juf Alexandra en keken naar de TIKTAK voorstelling van deze week.

We konden ons deze week ook nog  goed uitleven in het tussenklasje met de buizen, de ballenbadballen die we in het gat met de juiste kleur staken, met de glijbaan en de zachte ringen met de gaten in, zo verzonnen we zelf spelletjes!

Morgen en maandag moeten we niet naar ons klasje komen, tot volgende week dinsdag!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema zal gaan over ‘ballen en ballonnen’. Wie thuis nog een bal/ballon kan missen, mag deze zeker meegeven!

Ga zeker en vast ook eens een kijkje nemen op de website van juf Alexandra. Daar speelden we deze week elke voormiddag. Zij heeft ook foto’s gemaakt van onze kindjes!
http://juf-alexandra.weebly.com/


01 feb
2019
Hoedje van papier

Dag allemaal!

 

Maandagmorgen toonde Jules ons zijn meegebrachte krant. Hij vroeg of de kindjes thuis ook een krant hadden. En ja hoor, sommige kindjes hadden er zelfs eentje meegebracht!
We dachten na over  wat we allemaal met de kranten konden doen en dat was heel wat! We konden er spelletjes mee spelen: er rond stappen en als de muziek stopte, snel op een stuk krant gaan staan! Er propjes van maken en die in een grote bak mikken…en nog veel meer!

Jules vouwde een hoedje van papier uit een stuk krant. Onze kindjes kregen er  ook allemaal één en bestempelden het met zelfgekozen kleuren.

Ook op dinsdag bracht Jules weer iets voor ons mee. Het waren kleine zijdepapiertjes  en hij toonde aan onze vriendjes hoe je de papiertjes in twee kon scheuren. Dus mochten we meteen daarna ook de scheurtechniek toepassen en kleefden we de stukjes zijdepapier op ons papiermannetje. De mannetjes hangen nu als versiering in onze gang.

Woensdag kregen we bezoek van een papiermonstertje met veel honger naar…stukjes papier! Jules vroeg aan onze kindjes of zij repen papier konden knippen (of scheuren) voor zijn vriendje. Wat deden onze kleuters hun best! Ze knipten en scheurden dat het een lieve lust was en maakten het papiermonstertje superblij!

Donderdag toonde Jules een krant met een gat erin. Hij vertelde dat je er een leuk raad- en verstopspelletje mee kon doen. Daar hadden onze kleuters wel zin in!
We kleefden ook nog figuurtjes op ons hoedje van papier en we mochten nog veel experimenteren met de schaartjes in onze knipbak.
Het was vandaag ook dag van de directeur. We hadden voor juf Jill een mooi cadeautje geknutseld en gingen het dan ook afgeven op haar bureau. Daar was ze superblij mee!

Vrijdag verwelkomden we onze twee nieuwe instappertjes. Welkom Seppe en Ties!
 Het was weer een leuke week!


Fijn weekend allemaal!

Liefs,
juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is: ‘gaatjes en buizen’.

Dit thema zullen we samen met de kindjes van juf Alexandra beleven. We gaan volgende week elke voormiddag met alle kindjes van K1 en K2 samen spelen in de klas van juf Alexandra. Ons klasje zal dan gebruikt worden om de kleuters van de 2e en 3e kleuterklas op te vangen tijdens de CITO testen.

Wie thuis spulletjes heeft die met ons thema te maken hebben, mag deze altijd genaamtekend meegeven.


Herinnering: vrijdag 8 februari: geen school voor de kinderen (pedagogische studiedag)!

25 jan
2019
Jules is ziek

Dag allemaal!

Op maandagmorgen voelde Jules zich niet zo lekker... Hij hoestte de hele tijd en niesde er op los!
Hij had ook overal rode stippen: op zijn gezicht, z’n buik, op zijn beentjes,…o-ve-ral! De juf was wel wat ongerust en belde dokter Sarah op. Gelukkig kon ze meteen komen!

De dokter kleedde Jules uit en onderzocht hem. Ze luisterde met de stethoscoop, keek in zijn oortjes en mond en nam ook zijn koorts. Jules had de windpokken!
Dokter Sarah wilde hem meteen een pilletje geven maar dat zag Jules niet zitten, hij hield zijn mondje stijf toe! Gelukkig konden de juf en de kindjes hem samen overhalen om het pilletje wel door te slikken want daar word je beter van!  Daarna legden we Jules in zijn bedje en ging hij flink slapen om weer beter te worden.


Op donderdag en vrijdag speelden we ook veel met de kleuters van juf Caroline, want die juf was deze week ook ziek!
We maakten ook kennis met het verjaardagsritueel en smulden van een lekker stuk cake want juf Jasmien was jarig geweest!


De peuters werkten deze week ook hard: ze verzorgden alle popjes in ons eigen ziekenhuis, maakten pilletjes van plasticine,bestempelden een doeblad van Jules zodat hij rode stipjes had,… alles stond in het teken van Jules’ windpokken!

 

En vrijdag… was hij genezen! De rode stipjes waren allemaal weg!

 

 

Fijn weekend allemaal!

 

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.:  Volgende week werken we rond het thema ‘hoedje van papier’. Wie thuis nog kranten en (oud) papier heeft, die je niet meer nodig hebt, mag dit gerust meegeven!

 

18 jan
2019
Ik moet dringend...

Hoi iedereen!

 

Deze week stond in het teken van het thema :“Ik moet dringend…!” .
Wat een toeval dat Jules net maandag iets té dringend moest plassen waardoor hij een natte broek had toen de peuters binnenkwamen…
We leerden Jules meteen hoe je flink op ’t toiletje moest zitten!
De juf  had voor deze week zelfs kaarten opgehangen waarop je een sticker mocht kleven als je pipi deed op ’t toilet of potje!
Alle peuters deden hun best,  hoor!
En in ruil voor een grote boodschap op ’t toilet, mocht je een hele dag een medaille omhangen!
Juf Jasmien en juf Sarah maakten pampersneeuw van oude pampers, daar kan je heel leuk mee spelen!

Dinsdag had Jules wel flink pipi gedaan op het potje en ook onze popjes leerden we de hele week flink pipi te doen!
We stempelden ook nog met WC-rolletjes (dan zie je allemaal ballen op je blad!).

Woensdag deed Jules als een echte grote jongen kaka (peperkoek met water ;) ) op ’t potje en daar kreeg hij van alle peuters  een applaus en een medaille voor! 

Nadien mochten we voor de eerste keer peuterschrijbelen! Dit is een voorbereiding op het latere schrijven. We maken grote bewegingen vanuit de schouders in de verf. Deze week schrijbelden we met pipi-geel en kaka-bruin. J

Donderdag tekenden we voor het eerst ons kindje in ons boekje. Dit is een activiteit die maandelijks terugkomt. We keken eerst goed hoe kindjes eruit zien en dan gingen we aan de slag!

Vrijdag was het puzzeldag, dat was leuk!
In de namiddag mochten wij nu eens bij de kindjes van juf Alexandra gaan spelen.
We experimenteerden deze week met wc-rolletjes en toiletpapier, we oefenden onze fijne motoriek door kleertjes aan de wasdraad te hangen en we gingen heel veel naar het toilet. Ons stickerblad hangt al goed vol!

 

Tot volgende week!

juf Jasmien

Ps.: Ons volgende thema: 'Jules is ziek!'

Wie thuis materiaal heeft rond ‘ziek zijn’ (dokterskoffertje, verpakkingen van medicijnen, windels, pleisters, boekjes,…), mag dit zeker meegeven. Alles wel naamtekenen a.u.b.

 

 

11 jan
2019
naar school

Dag allemaal!

Onze eerste week in ons klasje zit erop! Wat zitten er  11 flinke kindjes in onze klas! Welkom allemaal!
Jules was dinsdag ook al van de partij. Hij woont in ons klasje! Onze kindjes waren heel enthousiast om hem te leren kennen. Ze gaven hem een handje en sommigen zelfs een kusje!
We ontdekten wat er allemaal in ons klasje te beleven valt (en dat is veeeeeel, heeeeel veeeeel, waardoor we die eerste dag echt van hier naar daar en terug liepen!)

Op maandag  turnden  we voor de eerste keer met juf Ellen! Wat heeft die leuk speelgoed in haar turnzaal! We speelden ook een spelletje met de bal en zongen er een liedje bij.

Dinsdag ontdekten we wat er allemaal in het boekentasje van Jules zat en we deden nadien een ‘Wat is er weg?’ spelletje met al  die spulletjes. Sommige kindjes vertelden Jules dat ze ook een boekentas hebben waar al die dingen inzitten.
We sorteerden alle voorwerpen uit de boekentas op kleur en wat konden onze kindjes dat al goed!

Op woensdag mochten we al komen werken : we schilderden onze boekentas van papier. Sommige kindjes moesten nog een beetje wennen aan de verf maar de meesten vonden het geweldig! We speelden ook eens in ons tussenklasje want onze kleutertjes wilden wel eens van de glijbaan glijden, dat was superleuk!

Donderdag leerden onze kindjes werken met lijm door voorwerpen in hun zelfgemaakte boekentas te kleven. We gingen ook kijken naar de TIK-TAK voorstelling van juf Alexandra. Dat vonden onze peutertjes fantastisch!

Op vrijdagmorgen gingen we met alle kleuters kijken naar het maandelijkse ‘Cas en Lisa – moment’ in de refter/turnzaal.  Twee kleuterjuffen van onze school spelen dan een toneeltje rond sociale situaties, die aansluiten bij de leefwereld van onze kleuters. We leerden ook de plasticine van de klas kennen.
Vrijdagnamiddag kwamen de kindjes van K1 ook eens bij ons in de klas spelen.

Ondertussen worden we stilaan vertrouwd met de klasritueeltjes: in een treintje aan de deur staan, het ochtendritueel in de zithoek, opruimen,… en heel veel toiletbezoekjes!

Ziezo, dat was onze eerste week! Kan je geloven dat we ’s avonds moe zijn?

 

Liefs,

 

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘Ik moet dringend…’. (Een thema rond zindelijkheid.)

Meebrengen: Wie thuis poppenpotjes of een verzorgingskussen heeft en dat een weekje kan missen, mag dit meegeven. Dan kunnen onze kleuters de poppen verzorgen en ze op het potje laten gaan.

Nog andere materialen rond zindelijkheid? Breng ze gerust mee! (pampers die te klein zijn bijvoorbeeld,...)
Alles wel NAAMTEKENEN a.u.b.