Nieuws

19 jan
2018
knuffels

Dag allemaal!

Op maandagmorgen bracht Jules zijn knuffel mee en ook onze kindjes hadden er eentje bij zich. Hoe leuk!
We zongen en dansten samen met onze knuffels en we sorteerden ze van klein naar groot.

Jules bracht ook een laken mee waar juf Jasmien steeds één knuffeltje mee kon wegtoveren! 
Snel kwamen ze weer tevoorschijn, waarna alle knuffels op het laken mochten dansen en springen! Daarna waren ze zo moe, dat ze wilden rusten…

De volgende dag vertelde Jules dat de knuffels niet zo goed hadden geslapen. Ze wilden ook een bedje, zoals Jules. Gelukkig hadden onze kindjes een schoendoos bij, die ze meteen gingen omtoveren tot knuffelbed. We plakten allerlei figuurtjes op de doos om ze zo mooi mogelijk te maken. Op vrijdag versierden we nog een lakentje om onze vriendjes warm toe te dekken.

Woensdag was het kijkmoment voor Maurice en Aron, die binnenkort ook komen meespelen in ons klasje!
We keken nog naar de tik-tak voorstelling, samen met de kindjes van juf Alexandra en aan het einde van de dag konden we onze knuffels weer in hun bedje leggen en slaapwel zeggen.

 

Die knuffels waren trouwens kapoenen, want toen de kindjes donderdag in de klas kwamen , hadden ze zich …verstopt!
Na een stevige zoekactie vonden we ze snel allemaal terug.
Jules was die dag niet zo flink geweest. Hij had met zijn schaartje in de foto’s van de knuffels geknipt! Toen moest juf Jasmien wel een beetje boos worden en “Mannekemannekeman” zeggen. Gelukkig konden onze kleuters de foto van hun knuffel weer terug in elkaar puzzelen en was er niets meer aan de hand!
De kindjes van de tweede en derde kleuterklas kwamen ook meespelen in onze klas op donderdag en vrijdag want hun juffen waren ziek.

Vrijdag speelden juf Alexandra en juf Jasmien nog poppenkast en toen was de week alweer om!

 

Tot volgende week, lieve kindjes!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week is ons thema: ‘Jules is ziek’. Je kleuter mag dan spulletjes van thuis meebrengen rond dit thema. Bijvoorbeeld een dokterstasje, windels, lege verpakkingen van medicijnen, boekjes rond het thema…. Ook deze spulletjes graag naamtekenen a.u.b.

12 jan
2018
naar school

Dag allemaal!

De eerste week in ons klasje zit erop! Wat zitten er 9 flinke kindjes in onze klas! Welkom allemaal!

Jules was er dinsdag ook al bij. Hij woont in ons klasje! Onze kindjes waren heel enthousiast om hem te leren kennen. Ze gaven hem een handje en sommigen zelfs een kusje!
We ontdekten wat er allemaal in ons klasje te doen valt (en dat is veeeeeel, heeeeel veeeeel, waardoor we die eerste dag echt van hier naar daar en terug liepen…)

Op dinsdag gingen we voor de eerste keer turnen met juf Elise! Wat heeft die leuk speelgoed in haar turnzaal!

We kleurden ook al ons eigen symbooltje en speelden voor de eerste keer in de zandbak van de klas.
We ontdekten wat er allemaal in het boekentasje van Jules zat en we deden nadien een ‘Wat is er weg?’ spelletje met de spulletjes van Jules. Sommige kindjes vertelden al honderduit tegen Jules over hun eigen boekentas  waar al die dingen ook inzitten.

We sorteerden ook al voorwerpen uit de boekentas op kleur en wat konden onze kindjes dat al goed!

Op woensdag mochten we al komen werken, want we maakten onze eigen frambozenroze placemat door te experimenteren met verf! Nadien maakten de juffen er een afdruk van. Het leek wel of ze toverden! Onze vriendjes vonden het geweldig!

Op donderdag beschilderden onze peuters hun eigen papieren boekentas en op vrijdag leerden ze werken met lijm door de juiste voorwerpen erin te kleven. Juf Alexandra en juf Jasmien speelden ook nog poppenkast met de poppen ‘Jules’ en ‘Lex’. Lex had een boekentas bij, maar er zaten allemaal verkeerde voorwerpen in! Jules en de kindjes legden uit hoe het wel moest.

Ondertussen kennen we ook de klasritueeltjes al: in een treintje aan de deur staan, het ochtendritueel in de zithoek, opruimen,… en heel veel toiletbezoekjes!

Ziezo, dat was onze eerste week! Kan je geloven dat we ’s avonds moe zijn?

 

Liefs,

 

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘knuffels’.

Meebrengen: Je kindje mag op maandag een knuffel meebrengen die een hele week in de klas mag blijven.
Op maandag of dinsdag mag je een schoendoos meebrengen waar de knuffel in past.
Alles goed NAAMTEKENEN a.u.b.

 

PS.2: Alvast bedankt aan de ouders  dat jullie alles al zo goed genaamtekend hebben, dit is een grote hulp voor juf Sarah en mij.