Nieuws

29 jun
2018
vakantie!

Dag allemaal!

Onze allerlaatste schoolweek is weer voorbij gevlogen! Spijtig dat we afscheid moeten nemen... maar... ook de vakantie lacht ons tegemoet !


We genoten samen nog van de laatste momenten door veel kringspelletjes te spelen, liedjes te herhalen en veel te knuffelen!

We versierden zelf een mooie kader met een mengsel van verf en zand, we kleurden nog veel en we speelden ook heel veel buiten omdat het deze week zo warm was.

Woensdag vierden we ook nog de verjaardag van Maurice, die in de vakantie 3 jaar wordt! Bedankt voor de lekkere fruitsla!

Omdat de vakantie bijna begint, hielpen onze vriendjes ook met het poetsen van de klas en van het speelgoed. Wat deden ze dat flink!

Ik wens alle kindjes heel veel speelplezier toe in de grote vakantie. Hopelijk kunnen jullie genieten van goed weer en van samen uitstapjes maken!

Heel veel succes volgend jaar. Ik ben er zeker van dat jullie het goed gaan doen in de eerste kleuterklas, dan zijn jullie echt al wel groot!
In september zien we elkaar  vast nog regelmatig op de speelplaats.

Ik kijk er al naar uit om jullie verder te zien groeien!

Bij dit laatste weeknieuws maak ik van de gelegenheid gebruik om alle ouders te bedanken voor het vertrouwen en de goede samenwerking.
Ik was heel aangenaam verrast door de fantastische cadeautjes!  Ik ben er heel blij mee! Superhard bedankt!


Heel veel liefs en kusjes,

Juf Jasmien

27 jun
2018
namen klasfoto

Dag allemaal, 

In dit nieuwsje zet ik de namen van onze kleuters in de volgorde hoe ze op de klasfoto staan. 

Dit kan misschien wel handig zijn als je kindje nog niet goed kan verwoorden wie er allemaal opstaat.

bovenste rij: Florien - Elena - Marie - Lex - Elmo - Nina - Paulien

middelste rij: juf Jasmien - Louise - Thijs - Isa - Suzanne - Nora - Tuur

onderste rij: Gilles - Lena - Maithé - Eva - Lars - Maurice - Vincent - Malik

22 jun
2018
ijsjes

Dag allemaal,

We begonnen deze week met het vieren van wel twee jarigen!  Zowel juf Sarah als Paulien die in de vakantie 3 wordt, waren de feestvarkens! Bedankt voor al het lekkers waar we van mochten smullen.

We experimenteerden die dag ook met scheerschuim en verf en zo maakten we een grote bol ijs voor op ons hoorntje.

Dinsdag tekenden we nog eens ons kindje en gingen we weer aan het puzzelen.
De juf vulde alle ijsjesvormpjes van onze kindjes met appelsiensap en nam ze mee naar huis om in de diepvries te zetten.

Op woensdag waren de ijsjes helemaal bevroren en mochten we meteen gaan smullen o.w.v. het ‘smeltgevaar’. Mmmmm, dat was lekker en gezellig in onze grote kring, samen met de kindjes van juf Alexandra.
Nadien vierden we de verjaardag van Maithé en keken we naar de Tik-Tak voorstelling.
Na de speeltijd konden we nog genieten van de lekkere fruit- en groentespiesjes die Maithé had meegebracht voor haar verjaardag. Bedankt!
We besteedden deze week ook nog eens extra aandacht aan het ‘flink zijn’ en wat er verwacht wordt van onze kleuters i.v.m. samen spelen a.h.v. verhaaltjes, rollenspelen en prenten.

Donderdag bracht Jules heel bijzondere ijsjes mee… Je kon er niet van eten want dat zou niet lekker zijn… Maar je kon er wel mee schilderen… Dat was gek en ook koud, brrr!
Onze kleuters genoten van het experimenteren en maakten een mooi kunstwerk.

Op vrijdag vierden we de verjaardag van Lex. Bedankt voor het lekkers! We keken naar de poppenkast en speelden nog veel in ons klasje, de tussenklas en in de klas van juf Alexandra.

 

Tot volgende week, onze laatste week…

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week werken we rond het thema ‘vakantie’.
 

15 jun
2018
water

Dag allemaal!

 

We begonnen deze week met een heerlijk feestmaal! Bedankt aan alle ouders om iets lekkers mee te geven. Onze kleuters (en de juffen natuurlijk ook) hebben heel hard genoten van al het lekkers en het samen buiten spelen. Het was een fantastische dag!

Op dinsdag toonde Jules ons flessen met toverwater! Als je de fles omdraaide zag je allemaal glitters en andere dingen in het gekleurde water. Dat was mooi!
Jules vertelde dat hij ook toverwater had meegebracht om mee te schilderen…
Onze kleuters gingen aan de slag met pipetjes en het toverwater. Wat een mooi resultaat!

Woensdag waren we creatief  met gewoon water en verf. We maakten een grote zee op ons blad door het eerst nat te maken en er nadien met vingerverf doorheen te gaan.
In ons klasje fantaseerden we ook dat we zwommen en speelden in de zee.
Na de speeltijd keken we naar de TIK-TAK voorstelling en proefden we van ons zelfgemaakt toverwater.

Op donderdag stempelden we met onze vingers kleine visjes in onze zelfgemaakte zee.
We speelden ook nog met enkele kindjes van de derde kleuterklas want hun juf was ziek.

Vrijdag bracht Jules glazen flessen mee die je kon vullen en  waar je dan muziek mee kon maken!
We leerden ook de begrippen ‘vol’, ‘leeg’ en ‘evenveel’.
In de namiddag mochten alle kleuters van onze school zich samen uitleven want het was weer kernteam.

 

Tot volgende week!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week is ons thema: ‘ijsjes’.

Wie thuis vormpjes heeft liggen om waterijsjes te maken, mag deze gerust meegeven om even te gebruiken in de klas. Alvast bedankt!

07 jun
2018
prinsen en prinsessen

Dag allemaal!

 

Maandagmorgen had Jules een vreemd kistje bij zich… Iedereen vroeg zich af wat erin zou zitten…
Het was een inieminie prinsje! Het kleine ventje kon enkel heel stil praten. Onze kleuters moesten het dus heel stilletjes maken om hem te horen vertellen.
Het prinsje was de vlag van zijn kasteel kwijt… Gelukkig maakten al onze kleuters een mooie vlag die we binnenkort gebruiken om aan ons kasteel te hangen en om de speelplaats mee te versieren voor ons optreden op het schoolfeest.
Tijdens het maken van de vlag mochten er ook telkens 2 kindjes van onze klas en 2 kindjes van de klas van juf Alexandra mee met juf Sarah om het kasteel in de tussenklas te gaan schilderen.

Dinsdag wilde ons kleine prinsje wel eens mee gaan kijken naar het dansje van de prinsen en de prinsessen want onze kleuters hebben al flink geoefend voor hun optreden op het schoolfeest!
Jules mocht natuurlijk ook mee. Ze vonden het supermooi!
Onze kleuters versierden de jurk van de prinses. Ze konden zelf kiezen welke materialen ze gebruikten voor hun werkje.

Op woensdag deden we een associatiespel rond de attributen van de prins, de prinses en de ridder. Onze kinderen kenden al een heleboel woorden zoals ‘schild’, ‘zwaard’, ‘diamant’…. Knap zeg!
We keken die dag ook nog naar de TIK-TAK voorstelling en daarna was het al bijna tijd om naar huis te gaan.

Op donderdag bracht het kleine prinsje een prent van een kasteel mee. Maar oeps… het kasteel was nog helemaal wit!
Onze kleuters stempelden met stukjes spons en verf stenen op het kasteel zodat het stevige muren kreeg!

Vrijdag kwam de schoolfotograaf langs voor onze klasfoto! Volgende week dinsdag zal hij ze aan ons bezorgen om mee naar huis te nemen.

Ook was het generale repetitie en konden we al eens optreden voor alle kinderen, juffen en meesters van onze school, dat was leuk!
De juffen droegen reeds hun feestjurk en vertelden dat de kindjes zich de volgende dag ook zo mooi mochten verkleden. Ze hebben er al zin in!


Tot morgen allemaal! (Om half 2 AANGEKLEED in de klas.)


Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week zal het gaan rond  thema  ‘water’.

Wie thuis nog badspeeltjes (of andere materialen) heeft die je een weekje kan missen, geef ze gerust mee om in de klas mee te spelen. Wel alles goed naamtekenen!

01 jun
2018
Wij willen voetballen

Wij willen voetballen, wij willen voetballen…!
We maakten deze week al meteen kennis met ons themalied van Samson & Gert.
Ook Jules zong hard mee. Hij vertelde dat hij een bal meegebracht had. Jules wilde heel graag  voetballen. Hij toonde ons ook de vlag van België en vertelde dat de echte voetballers een truitje dragen met de Belgische vlag erop.

Nadien schilderden we zelf een voetbaltruitje in de Belgische driekleur.
We speelden ook nog buiten, in het water, met de ballenbadballen want het was deze week superwarm! Dat zorgde gelukkig voor wat verkoeling.

Op dinsdag kwam onze laatste instapper erbij. Welkom, Malik! Nu zijn we met 21 kindjes in onze klas!
We vierden ook de verjaardag van Elmo want hij werd 3 jaar vandaag! Dankjewel voor de heerlijke fruitrupsjes en de cakejes!
We tekenden voor Jules een heleboel ballen zodat hij goed kon voetballen en we speelden ook nog met de kindjes van juf Alexandra.

Op woensdag was het zweten geblazen: sportdag voor de kleuterschool!
We konden superveel leuke dingen doen zoals spelen in het water, buiten krijten, fietsen, een bewegingsparcours maken, met de grote parachute spelen, voetballen, spelen in de zandbak,…
Jammer dat de schooldag ’s middags al eindigde maar zo kon iedereen lekker uitrusten!

Donderdag was het weer ‘puzzeldag’. De kindjes die nog niet zoveel gepuzzeld hadden, kregen nu de kans om nog extra stickers te verdienen op hun puzzeltrein.
In de namiddag zorgde juf Ellen weer goed voor onze peuters o.w.v. het kernteam.

Vrijdag vierden we feest want Elena wordt morgen al 3 jaar. Bedankt voor de lekkere cake!
We speelden ook nog in ons klasje met enkele kindjes van juf Marie-Anne. Hun juf moest gaan vergaderen. Na de middag trokken we als echte voetballers naar de turnzaal en speelden een voetbalmatch tegen de kleuters van juf Alexandra. Dat was superleuk! We tekenden ook nog ons maandelijkse kindje.

 

Tot volgende week!

Liefs,
juf Jasmien

 

PS.1: Volgende week gaat ons thema over ‘prinsen en prinsessen’ n.a.v. ons dansje op het schoolfeest. (Zie brief via mail.)

PS.2: Ik ben het boek ‘Noortje en de paaseitjes’ al een tijdje kwijt (een boek van de bibliotheek). Zou het kunnen dat dit per ongeluk met één van onze kleuters is meegegaan?

25 mei
2018
lekker fruit

Dag allemaal!

Dinsdagmorgen begon al meteen feestelijk want we vierden Thijs zijn verjaardag!
Er werd voor hem gezongen en nadien smulden we van zijn lekkere cakejes, bedankt!
Daarna gingen we de banaan eens beter bestuderen. We bespraken de vorm en de kleur en kleurden de banaan op ons werkblad helemaal geel.
We zongen ook het fruitlied van youtube.

Woensdag proefden we van de aardbeien, de banaan en de meloen. Alle kindjes hebben flink geproefd! Wie het echt niet lekker vond, mocht het stukje in de schilletjeskom doen.
Daarna gingen we aan de slag met een rood aardbeienmengsel. Daarmee beschilderden we de aardbei op ons blad.
We zongen ook het themalied en luisterden al eens naar onze dansmuziek voor het schoolfeest.

Op donderdag had Jules druiven meegebracht. We keken goed naar de kleur van de druiven en stempelden ze nadien in de juiste kleur op ons papier. We proefden ook nog van de mango, de nectarine en van een stukje appel. Dat was lekker!

Vrijdag kwam meneertje peer op bezoek in onze klas. We knipten strookjes groen papier in stukjes en kleefden ze op onze papieren peer.
We proefden natuurlijk ook van de peer, van enkele kiwi’s en van nog wat appel en toen was onze fruitmand leeg!

We speelden deze week ook nog veel met het fruit en de groenten in de poppenhoek, we gingen ook nog spelen in het klasje van juf Alexandra en in de tussenklas en we keken nog naar een poppenspel over fruit.

 

Tot volgende week!

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week werken we rond het thema ‘Wij willen voetballen'. Je mag je kind gerust spulletjes meegeven i.v.m. dit thema. Dit mogen ook dingen zijn die te maken hebben met de Belgische vlag.


Op vrijdag mogen onze kleuters als voetballer verkleed naar school komen. Dan gaan we zoals de echte voetballers voetballen op het grote voetbalveld van de lagere school.

18 mei
2018
de tuin/kriebelbeestjes

Dag allemaal!

Deze week stapte er een nieuw kindje in ons klasje in. Welkom, Gilles!
We verkenden het nieuwe themaspeelgoed en onze tuinhoek. En daarna: aan de slag. We versierden een potje met kleeffiguurtjes en lijm, dat was lekker vies!
Daarna gingen we te werk als echte tuiniers. We zaaiden onze eigen tuinkers in het potje dat we zelf versierd hadden!
We leerden  dat het zaadje veel licht en water nodig heeft, dus waren onze peuters druk in de weer met de gieter en zetten we onze potjes op de vensterbank, dichtbij de zonnestralen!

 

Dinsdag vierden we de verjaardag van Marie. We hebben hard gefeest en zij trakteerde ons op heerlijke cake. Mmmm! Dankjewel!
Nadien mochten we ook nog schilderen met vliegenmeppers. Dat vonden onze kleuters geweldig!
Als het werkje droog was, mochten onze vriendjes er nog kriebelbeestjes opkleven.

Op woensdag kwamen onze grootouders langs in de school. Wat waren dat er veel! Ze geraakten amper in ons klasje binnen. Gelukkig kon de helft van de kleuters en de grootouders gaan turnen in onze turnzaal en de andere helft mocht in ons klasje blijven spelen. Nadien wisselden we om.
Aan het einde van het bezoek werden onze grootouders uitgenodigd in de refter om lekkere soep te eten, terwijl onze kindjes in de klas het speelgoed opruimden en zich klaarmaakten om naar huis te gaan. Alle jongens en meisjes vonden het superleuk dat hun grootouders eens langskwamen, hartelijk dank!


Deze week werden we weer een beetje tovenaars. We schilderden de helft van een vlinder, plooiden het blad dicht, deden HOKUS… POKUS… PATS! En plots verscheen een prachtige vlinder!
Op donderdag was het weer feest want Suzanne  werd 3 jaar! Hoera! We smulden van haar lekkere cakejes en zongen superluid!

Vandaag maakten we weer een werkje. Onze kleuters kleefden de juiste helften van de kriebelbeestjes bij elkaar.
We plantten ook nog bloemen in de zandbak, we zochten ‘wormpjes’ in het zand en sorteerden ze per kleur, we deden een telspel rond lieveheersbeestjes en nog veel meer!


Wat vloog de week weeral voorbij!


Tot volgende dinsdag!

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema zal gaan over ‘lekker fruit’.

Meebrengen: Eén extra stuk fruit (ongeschild) om in de klas te gebruiken om te sorteren en natuurlijk om van te proeven!

Wie nog andere materialen rond fruit heeft, mag deze ook altijd genaamtekend meegeven.
Alvast bedankt!

09 mei
2018
mamalief!

Dag allemaal!

 

Op maandag verkenden we rustig de nieuwe themahoeken in ons klasje.
Na de speeltijd trokken we naar de zandbak om ons zelfgemaakte bloempotje voor mama te vullen met zand. Nadien konden we onze mooie bloemen erin zetten.
We oefenden ook al ons bijhorend versje.

Toen we naar huis gingen, kregen we nog lekkere snoepjes van Lars want zijn zusje is ongeveer 2 weken geleden geboren. Welkom, Yinthe! Proficiat aan het hele gezin!

 

Dinsdag  stempelden we de ketting van mama met kurken en verf. Wat beleefden we een plezier aan het experimenterend stempelen!
We maakten ook een ketting voor de mama op de plasticinekaart door bolletjes te rollen, dat was niet zo makkelijk.

Op woensdag mochten we nagels lakken, net zoals mama, maar dan met  stiften op een papieren hand.  We keken ook weer naar de TIK-TAK voorstelling en eindelijk mochten we ons moederdagcadeau mee naar huis nemen!

Een fijne Moederdag voor alle mama’s!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: volgende week werken we rond ‘kriebelbeestjes/de tuin’.

Materiaal rond dit thema is altijd welkom! Wel goed naamtekenen a.u.b.

04 mei
2018
puzzelen

Dag allemaal,

De korte week begon al meteen met een theatervoorstelling van Raskat in onze school. Onze kindjes mochten helemaal vooraan in de zaal zitten, lekker dicht bij de toneelspelers, dat was spannend! Het was een voorstelling waar weinig taal aan te pas kwam maar des te meer muziek en uitbeelding. Onze peuters konden zich helemaal inleven en moesten geregeld hard lachen met de grapjes van de acteurs. Het was een succes!

Nadien gingen we aan het puzzelen.  Wat konden onze vriendjes dat al flink!

Donderdag werkten we aan een verrassing voor onze mama’s, gingen we weer turnen en speelden we veel in ons klasje.

Op vrijdag werkten we nog verder aan het cadeau voor onze mama’s en we kregen niet genoeg van het puzzelen !


Tot volgende week, lieve schatten!


Liefs,

Juf Jasmien  

                     

PS.1: Volgende week werken we rond het thema ‘mamalief!’.

PS.2: Op dinsdagavond is het oudercontact. Jullie mogen langs de kleuterpoort binnenkomen en wachten in de tussenklas (waar je je kleuter altijd komt afhalen). Ik kijk er al naar uit om met jullie te babbelen. Tot dan!

27 apr
2018
stippen en strepen

Dag allemaal!

Maandag bracht Jules allerlei stippen en strepen mee. We kleefden ze op de grond van ons tussenklasje. Daarna sprongen we van stip naar stip en gingen op de stip of de streep in de juiste kleur staan.
We keken ook eens naar elkaar want er waren een heleboel kindjes die iets aanhadden met stippen of strepen op! Dat was leuk!
Nadien gingen we aan de slag met verf en onze penselen. We schilderden tussen de strepen van een ovenrooster, zo maakten we een mooi streepjeskunstwerk.
In de namiddag tekenden we stippen en strepen op de speelplaats en mochten we ook fietsen onder het afdak, springen in de hoepels en ronddraaien in de tollen.

Op dinsdag mochten onze kindjes twee kleuren verf kiezen om mee te schilderen. Zo ontdekten ze dat je door twee basiskleuren te mengen een nieuwe kleur kunt maken ! Nadien trok de juf de plakband van het blad en werden er strepen in de verf getoverd!

Woensdag was het weer kijkmoment voor 2 kindjes die na O.H. Hemelvaart zullen instappen. Dan zullen we met 21 peuters zijn en is ons klasje compleet!

Op donderdag maakten we stippen met gekke rolletjes op ons strepenkunstwerk.
We deden ook een teloefening met een dobbelsteen en een heleboel stippen.
Onze peuters mochten hun kleefkunsten ook nog eens oefenen door een heleboel stippen en strepen op te kleven. Daarmee fleurden we onze gang helemaal op !

Vrijdag bracht Jules een blad mee vol stippen, maar die hadden nog geen mooie kleur…
Gelukkig wilden onze kindjes de stippen wel versieren. Ze maakten er een mooi werkje van!
Wie wilde, mocht ook nog lijnen tekenen zonder de getekende stippen te raken. Dat was niet zo makkelijk maar wel leuk om te proberen!

We maakten deze week ook nog stippen en strepen in de plasticine, we gaven de zebra en het lieveheersbeestje terug strepen en stippen, we knipten stroken papier in stukken in de knipbak  en experimenteerden met friscostokjes op zelfklevende folie.

Het was weer een leuke week. Geniet van het verlengd weekend en tot volgende week!

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.1: Volgende week werken we 3 dagen rond het thema ‘puzzelen’.

PS.2: Wie de brief voor het grootoudersfeest nog niet terug heeft afgegeven, mag er nog bij noteren hoeveel grootouders er aanwezig zullen zijn op 16 mei. Wie hem al wel heeft afgegeven mag dit gewoon op een briefje schrijven en in de boekentas van je kind steken. Alvast bedankt!

20 apr
2018
nieuwe instappers en een nieuwe baby

Dag allemaal!

Deze week verwelkomden we 6 nieuwe kindjes in onze klas. Welkom, Eva, Florien, Isa, Lars, Lena en Vincent!
Zij deden het allemaal al supergoed in de klas en tegen het einde van de week had bijna niemand nog traantjes, zo flink!
Onze vriendjes leerden elkaar en de afspraken van de klas rustig kennen. Ook de juffen hadden nu extra tijd gemaakt om mee te spelen en kindjes te troosten wanneer nodig.

Dinsdag gingen we aan de slag met waskrijtjes op groot behangpapier en  gingen onze nieuwe instappertjes voor de eerste keer turnen!  Onzekapoenen moesten  op zoek naar de verstopte balletjes in de turnzaal en mochten nadien spelen op het parcours dat juf Elise had klaargezet. Iedereen was superenthousiast!

Woensdag lieten we onze armen en handen weer werken want het was weer schrijbeltijd!
We keken ook naar de TIK-TAK voorstelling en toen was de dag al om!

Op donderdag stond er een bedje in onze zithoek, maar geen gewoon bedje… Een wieg!
“Voor de baby’s!”, riepen onze vriendjes. “Wie heeft er thuis ook een baby?”, vroeg de juf. “Elmo!”, klonk het in koor. En ja hoor, ze hadden gelijk want onze Elmo heeft vorige week een zusje gekregen! Dikke proficiat aan heel het gezin!
Ook de mama van Lars heeft nu een dikke buik. Ergens volgende week zal Lars een broertje of een zusje krijgen, superspannend!


Natuurlijk brachten onze kindjes allerlei babyspulletjes mee naar school. We legden alles in de poppenhoek en maakten er een echte babyhoek van. Onze kleine kinderverzorgers schommelden met het wiegje om de baby’s in slaap te wiegen, ze verversten luiers, stopten onze baby’s in en wasten ze zelfs in het badje!
De juf vertelde het verhaal van Jules die op babybezoek ging bij Tante Fien. Jules wilde ook een baby: hij stopte een ballon onder zijn trui en liep er trots mee rond. Toen de ballon knalde, was Jules' buik weer dun. De baby was  geschrokken en huilde. Gelukkig had Jules een rammelaar voor haar meegebracht. Na het verhaal maakten onze peuters ook graag een dikke buik met een ballon, dat was gek!

Vrijdag morste Jules met melk, hij moest een slabbetje dragen. We proefden allemaal eens van fruitpap, dat eten baby’tjes ook graag!
Nadien schilderden we met papflessen en speelden we met pampersneeuw en papflesjes in de waterbak.


De week vloog weer zo voorbij! Tot volgende week!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week werken we rond het thema ‘stippen en strepen’. Wie thuis kleding met stippen en/of strepen heeft, mag dit zijn kindje zeker aandoen! 

04 apr
2018
Na de vakantie

Dag allemaal! 

 

Hopelijk zijn jullie allemaal al aan het genieten van de vakantie! 

Na de vakantie mogen onze kindjes op DONDERDAG spulletjes meebrengen die te maken hebben met baby's, zoals bijvoorbeeld: poppen, poppenbedjes, papflessen, tutjes, verschoningskussen... Dit blijft dan op donderdag en vrijdag in ons klasje om mee te spelen. 

Alles goed NAAMTEKENEN a.u.b.

Alvast bedankt en tot snel! 

 

Liefs, 
juf Jasmien

30 mrt
2018
Pasen

Tokketokketok!

In ons klasje vonden we deze week een kip! Dottie is haar naam.

Ze kakelde heel luid en toverde op maandag het eerste ei in haar nestje! We telden elke dag hoeveel eitjes ze legde en tekenden zelfs het juiste aantal bij de dag van de week.

 

Op maandag stapten we binnen in ons klasje en Jules vertelde dat hij iets hoorde… Hoorden de kindjes het ook? Ja, hoor! Piep piep piep… Wat was dat? De juf ging eens kijken en vond echte kuikentjes! Wat waren ze schattig! Onze vriendjes mochten ze heel voorzichtig aaien en wat deden ze dat flink!

We schrijbelden ook voor de eerste keer. Schrijbelen is bewegen vanuit de schouders in bijvoorbeeld verf of scheerschuim op muziek. Dit doen we als voorbereiding op het latere schrijven.

Dinsdag vertelde juf Lavina een mooi verhaal over mama kip die allerlei dingen probeerde om haar kuikentje uit het ei te laten komen. Nadien mochten onze kleuters samen met haar een kip beschilderen en er veertjes opkleven zodat het werkje als een echte kip aanvoelde.

Wisten jullie dat je ook met veren kan schilderen? Zo gaven we op woensdag ons ei een mooie kleur. We keken ook nog naar de TIK-TAK voorstelling. Daar kijken onze kindjes elke week naar uit!
J

 

Donderdag was het eindelijk zover… onze eerste schoolreis naar de kinderboerderij! Onze kindjes mochten ’s morgens in de grote bus stappen en zo reden we op weg! Dit was al een hele belevenis op zich. Toen we aankwamen, werden we al meteen verwelkomd door de paarden. We mochten meerijden in de huifkar, dat was genieten! Nadien maakten we kennis met de kippen, geitjes, konijnen en zelfs hangbuikzwijnen! Daarna bakten we nog koekjes en was het al tijd om naar huis te vertrekken. Veel kindjes waren op de terugweg naar huis al in dromenland. Het was een leuke, maar vermoeiende dag!


Op de laatste dag voor de vakantie speelden we nog voor de laatste keer in onze boerderijhoek/kippenhok. We deden ook nog een dominospel met supergrote kaarten. Dat was leuk! Na de middag speelden we  buiten in de grote zandbak en mochten we onder het afdak rondrijden met de fietsen en de tractors. Zo hebben we nog lekker van het zonnetje kunnen genieten!

 

Nu kijken we vol verwachting uit naar de paashaas, hopelijk strooit hij ook voor ons wat in het rond!

Geniet allemaal van de vakantie en tot binnen twee weken!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Na de vakantie geven we onze 6 nieuwe instappertjes de tijd om te wennen aan ons klasje. Op donderdag en vrijdag zullen we werken rond het thema ‘een nieuwe baby!’

PS.2: Op de site van juf Alexandra kan je ook nog een heleboel foto's terugvinden van onze schoolreis! 

http://juf-alexandra.weebly.com/ 

23 mrt
2018
de boerderij

Dag allemaal!

Wat hebben we weer veel beleefd deze week! Maandag brachten de kindjes allerlei attributen rond de boerderij mee. Er waren zelfs grote speelgoedtractors bij!
We benoemden de boerderijdieren en deden hun geluiden na. Nadien schilderden we zelf een wei voor hen met verf en een schoteldoekje! We speelden met de dieren in het stro en mochten met de grote tractors en kruiwagens rondrijden in het tussenklasje, wat een pret!
Er was ook een nieuwe juf in onze klas, juf Lavina. Zij komt 2 weken stage doen in ons klasje. Ze is een studente van het middelbaar onderwijs, gezondheid- en welzijnswetenschappen.

Dinsdag had Jules een gekke koe bij zich… een koe zonder vlekken! De kindjes scheurden zelf stukjes zwart papier en gaven de koe haar vlekken weer terug, wat was die blij!

Woensdag kwamen er weer nieuwe kindjes kijken in ons klasje. Onze ukjes waren superbenieuwd en trokken hun nieuwe vriendjes al meteen mee naar al het speelgoed. We keken ook nog naar TIK-TAK en toen was de dag weeral om!

Donderdag schilderden we al een deel van ons paasmandje  dat we binnenkort mee naar huis nemen om onze paaseitjes van de paashaas in te verzamelen.

Vandaag maakten we kennis met de cavia's van onze school. Sommige kindjes waren eerst nog een beetje bang maar durfden nadien toch een beetje dichter te komen om onze diertjes eten te geven. We maakten ook al een werkje op papier waarbij we de juiste babydieren moesten verbinden met hun mama en daarbij ook hun namen verwoordden . We deden ook nog een raadspel met de dieren van de boerderij en we werkten nog verder aan ons paasmandje.

 

Tot volgende week!

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema: ‘kippekip legt eitjes’. We blijven nog een beetje in de sfeer van de boerderij want volgende week donderdag gaan we een hele dag op schoolreis naar de kinderboerderij ’t Groenhof in Pulle. De brief hiervan hebben jullie al per mail ontvangen.

Vrijblijvend meebrengen volgende week: Knuffels van kippen, boekjes over kippen,…

Onze kleuters vonden het zo leuk om met de meegebrachte dieren en tractors te spelen dat ik ze nog eventjes in de klas wou laten. Wie zijn spulletjes van de boerderij toch al graag terug zou willen hebben, geen probleem, geef gerust een seintje.

16 mrt
2018
papalief!

Dag allemaal!

 

Onze peuters begonnen deze week zonder mij want ik was ziek! Gelukkig zorgden juf Sarah en juf Alexandra goed voor onze kindjes.
Ze werkten bij juf Sarah al aan het cadeau voor onze papa’s en oefenden het versje ook al een beetje.

Dinsdag kon ik gelukkig al terugkomen! We bekeken de foto’s van onze papa’s en sommige kindjes vertelden dat hun papa regelmatig wel eens gek deed! J
We mochten scheerschuim smeren op de baard van een papa, op papier weliswaar, en dan mochten we de baard nadien ook afscheren zoals echte papa’s dat doen! Sommige kindjes hadden nog een onwennig gevoel bij het scheerschuim maar de meesten vonden het heel leuk!
We zochten ook nog de juiste plaats voor het materiaal uit de gereedschapskist van papa, dat lukte al heel goed!

Woensdag zag Jules dat er opeens superveel papa’s in ons klasje zaten! Onze kindjes hadden zich verkleed! Dat wilde Jules ook wel! Gelukkig hadden we nog een das en een snorretje voor hem! Dan gingen we op stap naar juf Alexandra om te laten zien hoe mooi we waren. De kindjes van juf Alexandra waren vandaag ook verkleed als een papa! De juffen vertelden het verhaal van de ‘Wiebelbillenboogie’ en we dansten ook op het lied,wat was dat mooi om te zien!
De peuters mochten ook allemaal eens fotograaf zijn en we maakten een heuse fotoshoot in papa’s kleren.
We keken nog naar de TIK-TAK voorstelling en dan was het al tijd om naar huis te gaan!


Donderdag had Jules cement voor ons gemaakt! Dit wilden we ook wel proberen! We mengden een beetje bloem met lijm en verf en dan hadden we ons eigen cement! Daarna gingen we aan de slag met metselen! Experimenteren met paletmesjes en cement is superleuk!


Op vrijdag maakten we een baard met wattenstaafjes en verf .
We maakten deze week ook kennis met juf Charisse Dillen. Zij komt vanaf nu elke week op dinsdag en donderdag in ons klasje meespelen. Zij is de nieuwe zorgjuf. (Foto kan je terugvinden onder ‘ons klasje’.)


Veel beterschap aan al onze zieke kindjes die er deze week niet konden bij zijn. Hopelijk worden jullie snel weer beter!


Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘de boerderij’.

 

MEEBRENGEN:

- Wie thuis een speelgoedzittractor of speelgoedkruiwagen heeft, mag deze meebrengen naar het klasje.
- Andere dingen rond de boerderij zoals een speelgoedboerderij, boerderijdieren, knuffels van boerderijdieren… mogen ook meegebracht worden maar wel alles goed NAAMTEKENEN a.u.b.!

09 mrt
2018
hoedje van papier

Dag allemaal!

Maandagmorgen toonde Jules ons zijn meegebrachte krant. Hij vroeg of de kindjes thuis ook een krant hadden. En ja hoor, sommige kindjes hadden er zelfs eentje meegebracht!
We dachten na over  wat we allemaal met de kranten konden doen en dat was heel wat! We konden er spelletjes mee spelen: er rond stappen en als de muziek stopte, snel op een stuk krant gaan staan! Er propjes van maken en die in een grote bak mikken…en nog veel meer!

Jules had een hoedje van papier gevouwen van een stuk krant. Onze kindjes kregen ook allemaal een hoedje van papier en bestempelden het met zelfgekozen kleuren. Nadien strooide de juf er nog glitters op.

Op dinsdag hadden we weer bezoek van enkele kinderen van de tweede kleuterklas want hun juf was ziek tot en met vrijdag. Ze speelden mee met ons en hielpen onze peutertjes met hun jas en hun sjaal en muts, dat was lief!
Jules had ook vandaag weer iets meegebracht. Het waren kleine zijdepapiertjes  en hij toonde aan onze vriendjes hoe je de papiertjes in twee kon scheuren.
Dus mochten we meteen daarna ook de scheurtechniek toepassen en kleefden we de stukjes zijdepapier op ons papiermannetje. Daar maakten we nadien een slinger van om ons tussenklasje mee te versieren.

Woensdag kregen we bezoek van een papiermonstertje met veel honger naar…stukjes papier! Jules vroeg aan onze kindjes of zij repen papier konden knippen (of scheuren) voor zijn vriendje. Wat deden onze kleuters hun best! Ze knipten en scheurden en maakten het papiermonstertje superblij!

Donderdag toonde Jules een krant met een gat erin. Hij vertelde dat je er een leuk raad- en verstopspelletje mee kon doen. Daar hadden onze kleuters wel zin in!
We kleefden ook nog figuurtjes op ons hoedje van papier en we mochten nog veel experimenteren met de schaartjes in onze knipbak.

 

Vrijdag mochten we voor de eerste keer spelen met kinetisch zand. We keken ook nog naar de poppenkastvoorstelling en we speelden nog veel in ons klasje en ons tussenklasje. Het was weer een leuke week!


Fijn weekend allemaal!


Liefs,
juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is: ‘papalief!’.

maandag:
- De kleuters mogen allemaal een foto van hun papa meebrengen.
- Wie thuis nog speelgoedhamers heeft, mag deze ook meegeven om in ons klasje mee te spelen.
- Gelieve ook nog te denken aan de brief voor de refter (lijst eten en drinken). Wie deze nog niet terug meegegeven heeft, gelieve maandag mee te geven want dan moeten wij onze lijst doorgeven. Alvast bedankt!

Woensdag: Je kleuter mag in de kleren van papa naar school komen voor een heuse fotoshoot!

02 mrt
2018
zakken en tassen

Dag allemaal!

Maandagmorgen vonden we Jules niet zoals gewoonlijk in zijn bedje. We zochten hem overal en riepen zijn naam… Plots zagen we een grote koffer staan… Wat zou daarin zitten? Inderdaad… ons Juleske! Gekke Jules toch!

En zo zaten we meteen in het weekthema ‘zakken en tassen’, waarbij elke dag één van de vijf zintuigen aan bod kwam.

Maandag werkten we rond ‘voelen’. We voelden aan allerlei gekke zakjes, gevuld met verf, gel of glitters. We konden  er zelfs in tekenen.

Jules had ook een grote tas bij  zich met allerlei spulletjes in. De kleuters probeerden te raden welk voorwerp ze vast hadden door enkel te voelen en te verwoorden wat ze voelden. De oogjes wilden soms wel eens stiekem piepen in de zak, maar het lukte al goed!

We schilderden ook met zakjes aan onze handen en puzzelden voor de eerste keer in ons klasje.

Dinsdag lag het accent op ‘kijken’. Samen met Jules bekeken we de meegebrachte zakken en tassen van de kleuters. Jules kon zich in sommige tassen helemaal verstoppen, dat was grappig!
We probeerden zelf ook delen van ons lichaam te verstoppen in een zak of tas en ontdekten dat het bij de ene zak beter ging dan bij de andere.
We keken ook nog naar de TIK-TAK voorstelling.

 

Op woensdag had Jules zin in iets lekker. Gelukkig had de juf allerlei ingrediënten bij zich om lekkere ‘zakjeshapjes’ mee te maken.
We wasten allemaal heel goed onze handen en gingen aan de slag! We verstopten een worstje of een stukje kaas in een beetje bladerdeeg. Nadien staken we onze hapjes in de oven tot ze klaar waren. Toen brak de afsluiter van de dag aan: ‘het grote proef- en raadspel’, dat was lekker!
De kindjes van juf Bea en juf Caroline kwamen ook nog bij ons spelen van woensdag tot en met vrijdag. Zij mochten natuurlijk ook eens proeven van onze lekkere hapjes! J

 

Donderdag moesten onze kindjes hun oortjes open zetten om goed te kunnen luisteren. Jules had een grote zak meegebracht waar geluid uitkwam. We verkenden allerlei instrumenten en we deden een hoorspel.
We werkten ook nog verder aan het versieren van onze papieren zak. Die houden we nog even in de klas om later te gebruiken voor een nog groot geheim…

 

Vrijdag toonde Jules ons allerlei kleine zakjes. Hij vertelde dat het geurzakjes waren, waar je aan kan ruiken.
De kleuters mochten allemaal eens ruiken en vertellen welk zakje lekker rook en welk niet.
We deden ook nog onze maandelijkse activiteit  ‘waarneming van een kindje’ en tekenden zelf een kindje in ons boekje. Aan het einde van de kleuterschool krijgen onze kleuters dit boekje mee naar huis . Zo kan u de evolutie van het tekenen bij uw kind zien.

 

Fijn weekend allemaal!

 

Liefs,
juf Jasmien

 

PS.: Volgende week is het thema: ‘hoedje van papier’.
Wie thuis nog oude kranten heeft liggen, mag deze meegeven!

Alvast bedankt!

23 feb
2018
ballen en ballonnen

Dag allemaal!

We hebben weer een fijne week achter de rug!
Op maandag verwelkomden we 3 nieuwe meisjes in onze klas: Louise, Maithé en Paulien. Wat een flinke kindjes! Het lijkt wel alsof ze al langer dan een week in ons klasje zitten!

We versierden onze ballon van papier door te knikkerverven. Onze kleuters waren meteen gefascineerd door de kleine balletjes die door de verf rolden, dat was leuk! In de namiddag mochten we in het tussenklasje spelen. Daar stond een ballenbad en er was ook een ballonnendeken. De juf blies een heleboel gekke ballonnen op. Soms ging er wel eens eentje stuk, maar onze kleuters begrepen dat dat wel eens kan gebeuren met ballonnen.

Dinsdag maakten we onze Jules wakker. Hij had een ballonvriendje meegebracht en vertelde dat ze veel met elkaar speelden. Onze kindjes wilden ook wel zo’n ballonmannetje om mee naar huis te nemen. Jules legde uit hoe je met een ballon, een trechter en wat zand makkelijk zo’n vriendje kon maken. Onze kleuters gingen meteen aan de slag, en trots dat ze waren op het resultaat!
We speelden ook nog veel met onze meegebrachte ballen en oefenden er ons nieuw liedje mee.

Woensdag vertelde Jules dat je ook kan schilderen/stempelen met ballonnen. Dat vonden onze kindjes wel een gek idee. Iedereen wilde meteen een schortje aandoen om het eens te proberen!
Zo schilderden we de achtergrond (de wolken) van ons werkje van deze week.
We keken ook naar de TIK-TAK voorstelling. Daar leerden we al heel wat kleuren benoemen en we leerden ook het verschil tussen blij, bang, boos en verdrietig. Tijdens de voorstelling hadden de juffen ook een gekke verrassing in het ballenbad zitten. Eén voor één kwam er een ballon met helium in, tevoorschijn. Dat vonden onze kleuters fantastisch! Gelukkig hing er een lang koord aan de ballonnen. Onze ukjes liepen er de verdere week heel de dag mee door de klas! 

Donderdag knutselden we verder aan ons werkje van de week. We wapperden ook met de parachute en de ballen in de turnzaal.

Vrijdag speelden we een kleurenspel met de ballonnen van Jules. Juf Jasmien toonde ook een truc met een ballon zodat de haren van de kindjes omhoog kwamen te staan. Dat was gek! In de namiddag moest de juf gaan vergaderen en zorgde juf Ellen goed voor onze kindjes.Tot volgende week!

Liefs,
Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘zakken en tassen’. Maandag of dinsdag mogen onze kindjes allemaal een zak of tas meebrengen. NAAMTEKENEN a.u.b.!

09 feb
2018
gekke Tito

Dag allemaal!

Maandag begonnen we onze dag met een toneelvoorstelling! Juf Jasmien speelde clown ‘Tito’ en juf Alexandra de circusdirecteur en de mevrouw van de neuzenwinkel.

Clown Tito is de ster van circus Rondo. Maar tijdens één van zijn circusacts speelde hij zijn neus kwijt! Dus moest hij op zoek naar een nieuwe. De mevrouw van de winkel verkocht er in allerlei vormen en maten, maar een mooi rond en rood exemplaar vond Tito niet…  Omdat de circusdirecteur geloofde dat Tito zonder zijn neus ook heel mooi zou kunnen optreden, ging het clowntje met een bang hartje de zaal vol mensen in. Hij trad op en na een tijdje was zijn neus plots terug, joepie!

Na de voorstelling gingen we meteen aan de slag met verf… en met onze eigen neus! We gaven onze Tito een mooie clownsneus door ‘neuzeneuze’ te doen. Nadien mochten we ook naar onze neus gaan kijken in de spiegel, dat was grappig!

De juf vertelde dat we deze week over carnaval leerden. Carnaval is een echt feest want je mag jezelf dan verkleden! De juf had een grote verkleedkoffer bij zich zodat de peuters de hele week volop hebben genoten van eindeloze verkleedpartijen! Zo oefenden ze vooral ook hun durf en hun fijne motoriek (zelf aankleden, want de juf kwam bijna niet helpen)!
Bij carnaval hoort ook confetti. We speelden deze week dus ook veel in de confettibak, dat was leuk!

Op dinsdag droeg Jules een feesthoedje. We oefenden de begrippen ‘op’, ‘onder’ en ‘naast’ met het hoedje. Nadien kleefden we onze zelf versierde strik, hoedje en neus op de juiste plaats op onze foto.
We versierden ons werkje van clowntje Tito ook nog met de dopstiften.

Op woensdag kwamen er 3 nieuwe kindjes meespelen in ons klasje. Na de krokusvakantie stappen zij ook in. Dan zijn we ondertussen al met 13 vriendjes!

Onze kleuters leerden deze week allerlei instrumenten kennen. Ze genoten ervan om te musiceren en te proberen. De juffen hebben nadien genoten van de stilte na de storm. J

En vandaag…was het eindelijk zover…CARNAVAL!
Onze kindjes waren supermooi verkleed! En trots dat ze waren! We stapten zelf in onze stoet door de gang en door de andere kleuterklasjes en smulden heerlijke wafels die allerlei oma’s en opa’s en mama’s en papa’s en moekes en… gebakken hadden! Mmm! En nu… VAKANTIE! Veel plezier allemaal!

 

Liefs,
juf Jasmien

 
PS.1: Op de website van juf Alexandra (http://juf-alexandra.weebly.com), kan je ook nog foto's terugvinden van onze kindjes! 

PS.2: Ons volgende thema is ‘ballen en ballonnen’.
Je kind mag dan een bal (gewone bal, strandbal, kleine balletjes, ballonnen,…) meebrengen op DINSDAG 20/2.

01 feb
2018
gaatjes en buizen

Dag allemaal!

Toen we maandag binnen wilden stappen in ons klasje, zagen we dat er iets gek aan de hand was… Er hing een groot doek met allemaal gaatjes in aan onze deur en onderaan zat er een heel groot gat waar we door konden kruipen! Dat was leuk! We gingen om de beurt naar binnen en na ons toiletbezoek maakten we ons Juleske weer wakker.

Jules had een grote buis meegebracht! Hij keek door de buis en alle kindjes mochten dat ook eens doen.
Nadien gingen we aan het werk met de buizen want Jules vertelde dat je er ook mee kon stempelen! We experimenteerden met allerlei kleuren verf op gekleurd papier. Dat was tof om te doen!

Dinsdag bracht Jules een vriendje mee naar ons klasje, “Piep” het muisje heette hij. Piep had heel veel honger, maar wat eten muizen? Kaas natuurlijk!
Dat had Piep dan ook meegebracht en ook druifjes en tomaatjes. Met tandenstokers prikten we gaatjes in al dat lekkers en zo maakten we heerlijkje hapjes voor iedereen!

Woensdag gingen we aan de slag met gele verf want onze kleuters wisten al dat kaas een gele kleur heeft. We experimenteerden met allerlei gekke verfborstels, dat was grappig!
Die dag kwamen ook de kleuters van juf Bea en juf Caroline bij ons spelen.
Nadien keken we nog naar de TIK-TAK- voorstelling en verrasten we juf Jill met een mooi kunstwerk voor de ‘dag van de directeur’. Wat was ze blij!

Deze morgen kwam er een nieuw kindje bij in ons klasje. Welkom, Maurice! Hij speelde al meteen mee met iedereen en gaat al heel graag turnen.
We maakten vandaag ook al een werkje. We kleefden muisjes in de gaten van de kaas. Onze kindjes kunnen ondertussen al goed werken met de lijm! 

We speelden deze week ook nog veel in ons tussenklasje met de buizen, de ballenbadballen die we in het juiste gat staken, met de glijbaan en de zachte ringen met de gaten in, zo verzonnen we zelf spelletjes!


Morgen moeten we niet naar ons klasje komen, dan gaan alle juffen en meesters op teambuilding! tot volgende week!

 

Liefs,

Juf Jasmien


 

PS.1: Ons volgende thema is: ‘gekke Tito’ (carnaval).


Op vrijdag 9/2 mogen onze kleuters verkleed naar de school komen. Wij wandelen niet mee met de stoet van de lagere school maar wij maken doorheen de dag zelf een kleine stoet op de kleuterspeelplaats, samen met de kindjes van K1.
Die dag krijgen onze ukjes ook een wafel. Het zou dus kunnen dat er dan wat minder fruit gegeten zal worden.
Gelieve GEEN carnavalspakjes aan te doen die uit 1 deel bestaan. Dit is niet gemakkelijk voor het toiletmoment.

PS.2: De plastieken mapjes mag u altijd terug meegeven. Dan kan ik er binnenkort eventueel weer een nieuwe brief in meegeven. Alvast bedankt!


Vrijblijvend meebrengen:

Boekjes, materialen i.v.m. dit thema.

27 jan
2018
Jules is ziek

Hallo allemaal!

Op maandagmorgen voelde Jules zich niet zo lekker... Hij hoestte de hele tijd en niesde er op los!
Hij had ook overal rode stippen: op zijn gezicht, z’n buik, op zijn beentjes,…o-ve-ral! De juf was wel wat ongerust en belde dokter Sarah op. Gelukkig kon ze meteen komen!

De dokter kleedde Jules uit en onderzocht hem. Ze luisterde met de stethoscoop, keek in zijn oortjes en mond en nam ook zijn koorts. Jules had de windpokken!
Dokter Sarah wilde hem meteen een pilletje geven maar dat zag Jules niet zitten, hij hield zijn mondje stijf toe! Gelukkig konden de juf en de kindjes hem samen overhalen om het pilletje wel door te slikken want daar word je beter van!  Daarna legden we Jules in zijn bedje en ging hij flink slapen om weer beter te worden.

We speelden deze week veel samen met de kleuters van juf Alexandra en de kleuters van juf Marie-Anne, want die twee juffen waren deze week ook allebei ziek!
We maakten ook kennis met het verjaardagsritueel en smulden van een lekker stuk cake want juf Jasmien was jarig geweest!

De peuters werkten deze week ook hard: ze verzorgden alle popjes in ons eigen ziekenhuis, maakten pilletjes van plasticine,bestempelden een doeblad van Jules zodat hij rode stipjes had,… alles stond in het teken van Jules’ windpokken!

En vrijdag… was hij genezen! De rode stipjes waren allemaal weg!

 

Fijn weekend allemaal!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

Ons volgende thema is: ‘buizen en gaatjes’.

Herinnering: vrijdag 2 februari is het pedagogische studiedag en dus geen school voor onze kindjes.

19 jan
2018
knuffels

Dag allemaal!

Op maandagmorgen bracht Jules zijn knuffel mee en ook onze kindjes hadden er eentje bij zich. Hoe leuk!
We zongen en dansten samen met onze knuffels en we sorteerden ze van klein naar groot.

Jules bracht ook een laken mee waar juf Jasmien steeds één knuffeltje mee kon wegtoveren! 
Snel kwamen ze weer tevoorschijn, waarna alle knuffels op het laken mochten dansen en springen! Daarna waren ze zo moe, dat ze wilden rusten…

De volgende dag vertelde Jules dat de knuffels niet zo goed hadden geslapen. Ze wilden ook een bedje, zoals Jules. Gelukkig hadden onze kindjes een schoendoos bij, die ze meteen gingen omtoveren tot knuffelbed. We plakten allerlei figuurtjes op de doos om ze zo mooi mogelijk te maken. Op vrijdag versierden we nog een lakentje om onze vriendjes warm toe te dekken.

Woensdag was het kijkmoment voor Maurice en Aron, die binnenkort ook komen meespelen in ons klasje!
We keken nog naar de tik-tak voorstelling, samen met de kindjes van juf Alexandra en aan het einde van de dag konden we onze knuffels weer in hun bedje leggen en slaapwel zeggen.

 

Die knuffels waren trouwens kapoenen, want toen de kindjes donderdag in de klas kwamen , hadden ze zich …verstopt!
Na een stevige zoekactie vonden we ze snel allemaal terug.
Jules was die dag niet zo flink geweest. Hij had met zijn schaartje in de foto’s van de knuffels geknipt! Toen moest juf Jasmien wel een beetje boos worden en “Mannekemannekeman” zeggen. Gelukkig konden onze kleuters de foto van hun knuffel weer terug in elkaar puzzelen en was er niets meer aan de hand!
De kindjes van de tweede en derde kleuterklas kwamen ook meespelen in onze klas op donderdag en vrijdag want hun juffen waren ziek.

Vrijdag speelden juf Alexandra en juf Jasmien nog poppenkast en toen was de week alweer om!

 

Tot volgende week, lieve kindjes!

 

Liefs,

Juf Jasmien

 

PS.: Volgende week is ons thema: ‘Jules is ziek’. Je kleuter mag dan spulletjes van thuis meebrengen rond dit thema. Bijvoorbeeld een dokterstasje, windels, lege verpakkingen van medicijnen, boekjes rond het thema…. Ook deze spulletjes graag naamtekenen a.u.b.

12 jan
2018
naar school

Dag allemaal!

De eerste week in ons klasje zit erop! Wat zitten er 9 flinke kindjes in onze klas! Welkom allemaal!

Jules was er dinsdag ook al bij. Hij woont in ons klasje! Onze kindjes waren heel enthousiast om hem te leren kennen. Ze gaven hem een handje en sommigen zelfs een kusje!
We ontdekten wat er allemaal in ons klasje te doen valt (en dat is veeeeeel, heeeeel veeeeel, waardoor we die eerste dag echt van hier naar daar en terug liepen…)

Op dinsdag gingen we voor de eerste keer turnen met juf Elise! Wat heeft die leuk speelgoed in haar turnzaal!

We kleurden ook al ons eigen symbooltje en speelden voor de eerste keer in de zandbak van de klas.
We ontdekten wat er allemaal in het boekentasje van Jules zat en we deden nadien een ‘Wat is er weg?’ spelletje met de spulletjes van Jules. Sommige kindjes vertelden al honderduit tegen Jules over hun eigen boekentas  waar al die dingen ook inzitten.

We sorteerden ook al voorwerpen uit de boekentas op kleur en wat konden onze kindjes dat al goed!

Op woensdag mochten we al komen werken, want we maakten onze eigen frambozenroze placemat door te experimenteren met verf! Nadien maakten de juffen er een afdruk van. Het leek wel of ze toverden! Onze vriendjes vonden het geweldig!

Op donderdag beschilderden onze peuters hun eigen papieren boekentas en op vrijdag leerden ze werken met lijm door de juiste voorwerpen erin te kleven. Juf Alexandra en juf Jasmien speelden ook nog poppenkast met de poppen ‘Jules’ en ‘Lex’. Lex had een boekentas bij, maar er zaten allemaal verkeerde voorwerpen in! Jules en de kindjes legden uit hoe het wel moest.

Ondertussen kennen we ook de klasritueeltjes al: in een treintje aan de deur staan, het ochtendritueel in de zithoek, opruimen,… en heel veel toiletbezoekjes!

Ziezo, dat was onze eerste week! Kan je geloven dat we ’s avonds moe zijn?

 

Liefs,

 

Juf Jasmien

 

PS.: Ons volgende thema is ‘knuffels’.

Meebrengen: Je kindje mag op maandag een knuffel meebrengen die een hele week in de klas mag blijven.
Op maandag of dinsdag mag je een schoendoos meebrengen waar de knuffel in past.
Alles goed NAAMTEKENEN a.u.b.

 

PS.2: Alvast bedankt aan de ouders  dat jullie alles al zo goed genaamtekend hebben, dit is een grote hulp voor juf Sarah en mij.